Αρχική / Σχέσεις / Σεξισμός: Πώς μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον οργασμό σας
Σεξισμός: Πώς μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον οργασμό σας  thumbnail

Σεξισμός: Πώς μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τον οργασμό σας

Έχουμε αναλύσει πολλές φορές τις αρνητικές επιπτώσεις του σεξισμού. Αυτή τη φορά όμως θα διερευνήσουμε και μια ακόμα πτυχή, την επίδραση του σεξισμού στον οργασμό της γυναίκας.


Μια νέα μελέτη μας έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Queensland της Αυστραλίας. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι γυναίκες που υπακούουν σε σεξιστικές πεποιθήσεις και τις ασπάζονται είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίζουν προβλήματα οργασμού.


Η επιοκεφαλής της έρευνας EmilyHarris και οι συνεργάτες της μελέτησαν τη συμπεριφορά 700 περίπου γυναικών οι οποίες είχαν ετεροφυλοφιλική σχέση. Το πρώτο πείραμα είχε να κάνει με αυτό που αποκαλούμε παθητική συμπεριφορά της γυναίκας και με την πεποίθηση πως το να υποτάσσεται η γυναίκα στον άνδρα είναι κάτι το… παραδοσιακό και ρομαντικό!


Οι γυναίκες που πίστευαν σε αυτούς τους παραδοσιακούς ρόλους ήταν πολύ πιθανόν να θεωρούν φυσιολογικό το να συμπεριφέρεται ο άνδρας εγωιστικά στο κρεβάτι. Να εστιάζει δηλαδή στη δική του σεξουαλική ικανοποίηση. Εκείνες δε πίστευαν ότι το σεξ ήταν ένα καθήκον που έπρεπε να εκτελέσουν αποτελεσματικά για να απολαύσει την ηδονή το αρσενικό.


Όπως είναι λογικό, οι γυναίκες αυτές δεν απολάμβαναν το σεξ (και πολλές από αυτές δεν το παραδέχονταν) και βέβαια δυσκολεύονταν πολύ να έρθουν σε οργασμό. Οφείλουμε να αναπροσδιορίσουμε τον κυρίαρχο ρόλο του αρσενικού και στο σεξ… Αν το «κυρίαρχος»σημαίνει ότι δε νοιάζεται για την ικανοποίηση της γυναίκας και ο στόχος είναι να εκτονωθεί σεξουαλικά χωρίς να προσφέρει απόλαυση στην παρτενέρ του κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X