Αρχική / Σχέσεις / Προβλήματα σχέσεων: Η μάνα μου θέλει να με χωρίσει!
Προβλήματα σχέσεων: Η μάνα μου θέλει να με χωρίσει!  thumbnail

Aλίκη, αναγνώστριά μας

Προβλήματα σχέσεων: Η μάνα μου θέλει να με χωρίσει!

Κυρία Δρουζα είμαι 22 χρόνων και έχω σχέση ένα χρόνο με ένα παιδί 35 χρόνων στην αρχή όλα ήταν υπέροχα μετά από κάποια πράγματά όχι και τόσο καλά άρχισαν τα προβλήματα με τους γονείς μου πιο πολύ με την μητέρα μου μού μιλάει πολύ απότομα προσπαθη νά μέ χωριση και γενικά είναι πολύ πιεστική και προσβλητική. Είμαι πολύ ερωτευμένη με το παιδί αυτό τον αγαπάω πολύ καί φοβάμαι να το πω στους γονείς μου δεν ξέρω τι να κάνω έχω πραγματικά ανάγκη από μία συμβουλή όλοι αδιαφορούν και νιώθω πολύ μόνη μου δε θέλω να χωρίσουμε…


Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 


Εφόσον δεν έχετε μιλήσει στους γονείς σας για τη σχέση σας με το φίλο σας εδώ και ένα χρόνο είναι πιθανό να προσπαθούν να εξηγήσουν τη συμπεριφορά σας απέναντί τους ή και γενικά με τρόπους έμμεσους. Π.χ.: Που είστε όλες τις ώρες που δεν βρίσκεστε μαζί τους; Αν τους έχει περάσει απ' το μυαλό ότι μπορεί να έχετε φίλο μπορεί να αναρωτιούνται γιατί δεν τους μιλάτε γι'αυτόν. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι δεν εκφράζετε το φόβο σας ανοιχτά σε κανέναν (και εδώ στο γράμμα ακόμα δεν εξηγείτε τι ακριβώς φοβάστε στο να εξηγήσετε ότι σχετίζεστε με το φίλο σας. Είναι θέμα ηλικίας; Είναι ότι φοβάστε να τον συστήσετε στην οικογένειά σας επειδή δεν είστε σίγουρη γι'αυτόν; Τί ακριβώς φοβάστε;) Είναι σημαντικό να καταλάβετε εσείς η ίδια το φόβο σας και για να μη νιώθετε μόνη να τον εκφράσετε τουλάχιστον σε κάποιον άνθρωπο που νιώθετε εμπιστοσύνη.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X