Αρχική / Υγεία / Οδοντιατρική / Κροταφογναθικό σύνδρομο-πόνοι στα δόντια
Κροταφογναθικό σύνδρομο-πόνοι στα δόντια  thumbnail

Η Εύα, αναγνώστρια του boro.gr

Κροταφογναθικό σύνδρομο-πόνοι στα δόντια

ΕΡΩΤΗΜΑ: Καλησπέρα σας. Είμαι 22 ετών και από τον Σεπτέμβρη του 2014 διαπιστώθηκε ότι πάσχω από έντονο κροταφογναθικό σύνδρομο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πονάνε όλα ανεξαιρέτως τα δόντια μου όπως και το να ακούγονται ήχοι στην άρθρωση και γενικά να μην μπορώ να ανοίξω αρκετά το στόμα μου. Μου χορηγήθηκε νάρθηκας και μυοχαλαρωτικά sirdaludnorgesic αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Επισκέφτηκα και άλλον γναθοχειρουργό και ξαναέφτιαξε νάρθηκα ενώ μου έκανε και ενέσεις μπότοξ. Πρόσφατα μου συνέστησε και τον βελονισμό τον οποίον και ξεκίνησα χωρίς να βλέπω κάποιο αποτέλεσμα. Τι να κάνω; Έχω απογοητευτεί τρομερά γιατί δεν βλέπω κάποια λύση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Στο ερώτημα σας απαντά η


Δρ Μαρία Σκουλάτου, χειρούργος οδοντίατρος στην κλινική Cosmetic Derma Medicine


"Καλησπέρα σας. Δυστυχώς αυτό είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις χορηγείται νάρθηκας με τον οποίο παρατηρείται βελτίωση εφόσον χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση, σε συνδυασμό με κάποια μυοχαλαρωτικά. Μια σωστή κλινική εξέταση συνδυαστικά με ακτινογραφικό έλεγχο, για να εντοπιστεί το ακριβές αίτιο που σας προκαλεί το πρόβλημα, θα σας οδηγήσει και στην κατάλληλη αντιμετώπιση του."

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X