Αρχική / More / Εργασιακά / Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος απαντά στα ερωτήματά σας
Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος απαντά στα ερωτήματά σας thumbnail

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος απαντά στα ερωτήματά σας
ΠΑΝΟΣ: Έχω 8 χρόνια συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο. Τώρα είμαι σε ταμείο ανεργίας. Μπορεί να διεκδικήσω μονιμοποίηση. Ευχαριστώ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υφίσταται προς το παρόν νομοθετικό πλαίσιο για τη μονιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων.


ΕΛΕΝΑ: Καλησπέρα σαςΧρειάζομαι την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχω με τον εργοδότη μουΔουλεύω σε μια ελεγκτική Εταιρεία εδώ και επτά χρόνιαΌταν έγινα ορκωτη ελεγκτρια λογιστρια βγήκε νόμος που μας ανάγκασε να γίνουμε ελεύθεροι επαγγελματίεςΣυνεπώς από μισθωτή έγινα ελεύθερη επαγγελματίας σε έναν εργοδότη μονο Τον Σεπτέμβριο γέννησα και πήρα την άδεια λοχείας μέχρι στις 18122016Ο εργοδότης μου δεν μου κατέβαλε τον μισθό που δούλεψα για έναν μήνα ενώ είχα βγει σε άδεια εγκυμοσύνης και το δώρο ΧριστουγέννωνΕπίσης στην δουλειά δεν γύρ ισα ακόμη διότι είχα συμφωνήσει με τον επόπτη μου να γυρίσω τον ΑπρίλιοΤο ερώτημα μου είναι τι μπορώ να διεκδικήσω από τη δουλειά διότι δεν θέλω να γυρίσω από την στιγμή που δεν μου κατέβαλαν τα δεδουλευμένα μου;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θεωρούνται μισθωτοί και δε δικαιούνται δώρα εορτών. Μπορείτε βέβαια, σε κάθε περίπτωση να διεκδικήσετε τις δεδουλευμένες αποδοχές σας.


ΕΛΕΝΑ: Καλησπέρα σαςΧρειάζομαι την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχω με τον εργοδότη μουΔουλεύω σε μια ελεγκτική Εταιρεία εδώ και επτά χρόνιαΌταν έγινα ορκωτη ελεγκτρια λογιστρια βγήκε νόμος που μας ανάγκασε να γίνουμε ελεύθεροι επαγγελματίεςΣυνεπώς από μισθωτή έγινα ελεύθερη επαγγελματίας σε έναν εργοδότη μονο Τον Σεπτέμβριο γέννησα και πήρα την άδεια λοχείας μέχρι στις 18122016Ο εργοδότης μου δεν μου κατέβαλε τον μισθό που δούλεψα για έναν μήνα ενώ είχα βγει σε άδεια εγκυμοσύνης και το δώρο ΧριστουγέννωνΕπίσης στην δουλειά δεν γύρ ισα ακόμη διότι είχα συμφωνήσει με τον επόπτη μου να γυρίσω τον ΑπρίλιοΤο ερώτημα μου είναι τι μπορώ να διεκδικήσω από τη δουλειά διότι δεν θέλω να γυρίσω από την στιγμή που δεν μου κατέβαλαν τα δεδουλευμένα μου.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν υπάρχει προς το παρόν νομοθετική διάταξη για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.


www.dikigorosergatologos.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X