Αρχική / Bιωματικό εργαστήριο: Αντιμετωπίζοντας τους «Δράκους» της ζωής μας μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια
Bιωματικό εργαστήριο: Αντιμετωπίζοντας τους «Δράκους» της ζωής μας μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια thumbnail

Bιωματικό εργαστήριο: Αντιμετωπίζοντας τους "Δράκους" της ζωής μας μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:


"Αντιμετωπίζοντας τους "Δράκους" της ζωής μας μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια"


Πώς τα βγάζουμε μέχρι τώρα πέρα στη ζωή μας με τους εσωτερικούς μας "Δράκους"; Κάποιοι μπορεί να έχουμε επιλέξει τη σιωπή, την αποφυγή, κάποιοι άλλοι την επιθετικότητα ή την παράδοση άνευ όρων .


Ας δοκιμάσουμε να πάρουμε μια μικρή απόσταση και να τους ξανακοιτάξουμε. Με τι μοιάζουν; Τι σχήμα έχουν; Τι χρώμα; Ας δοκιμάσουμε να συνομιλήσουμε λίγο μαζί τους. Τι μηνύματα προσπαθούν να μας στείλουν; Σε τι μας προσκαλούν; Ποια είναι η ιστορία τους; Πώς και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη ζωή μας;


Μέσα από την αφήγηση μύθων και παραμυθιών θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε δυναμικά ίασης από τους "δράκους" μας και να αποκωδικοποιήσουμε τα ίχνη τους. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 5 εργαστήρια διάρκειας 3 ωρών το καθένα (7/4/17, 5/5/17, 26/5/17, 2/6/17, 23/6/17) με την εξής θεματολογία:


Ο "Δράκος του φόβου – Ο "Δράκος" του τραύματος –


Ο "Δράκος" της εξάρτησης- Ο "Δράκος" της ανησυχίας – Ο "Δράκος" της θλίψης


Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 6974109517, 210 6654090


Συντονιστής: Δρ. Όλγα Κωνσταντίνου , Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Όλγα Κωνσταντίνου είναι ψυχολόγος, ειδικεύεται στη συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία ενηλίκων και εφήβων. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Msc) στην Ψυχολογία της Υγείας και είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Έχει κάνει μετεκπαίδευση στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Ι.Ε.Θ.Σ) και στη συστημική ψυχοθεραπεία από το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ). ‘Εχει κάνει εκπαίδευση στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών.


Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα με αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές διατροφής, εξαρτημένα από ουσίες άτομα, εφήβους με προβληματικές συμπεριφορές.


Έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικών και Τεχνολογικών Εφαρμογών, στο ΤΕΙ Αθήνας, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις για την παραβατικότητα ανηλίκων και τη χρήση ουσιών στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και σε εργαζόμενους των Κέντρων πρόληψης του ΟΚΑΝΑ.


Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει εκδόσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και δημοσιεύσεις σε συνέδρια.


Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια από το 2001.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X