Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Πώς να βελτιώσεις τα χείλη και να έχεις φυσικό αποτέλεσμα
Πώς να βελτιώσεις τα χείλη και να έχεις φυσικό αποτέλεσμα thumbnail

Πώς να βελτιώσεις τα χείλη και να έχεις φυσικό αποτέλεσμα

Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Μάρκος Χατζηπιέρας


 
Αυξητική χειλέων- Η νέα τάση!


Τα χείλη αποτελούν κεντρικό χαρακτηριστικό του προσώπου μας και έχουν σημαντικό ρόλο στην συνολική ομορφιά ενός προσώπου. Το σαφές σχήμα, το μέγεθος και το ζωηρό τους χρώμα προσδίδουν θηλυκότητα και νεανικότητα!


Πρόκειται για μια νέα τάση. Όλο και περισσότερες γυναίκες "ενδίδουν" στον πειρασμό γιατι είναι μια πολύ απλή, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Η εξοικείωση όλο και περισσότερων γυναικών που το δοκίμασαν καθιστά αυτην την αισθητική παρέμβαση όλο και πιό δημοφιλή. Φυσικά δεν λείπουν και οι δυσάρεστες υπερβολές…


 Τι μπορώ να βελτιώσω με την αυξητική χειλέων;


1.Το περίγραμμα μπορεί να τονιστει και να "δυναμώσει". Ετσι γίνεται πιο σαφές, τονίζεται το χαρακτηριστικό σχήμα στα χείλη ενω αναδεικνύεται καλύτερα το μήκος τους. Τεχνικα- Για να γίνει αυτο με επιτυχία, ο ιατρός επιλέγει το κατάληλο "υλικό" και προσέχει να μήν ξεπερνάει τα όρια, τις γραμμές του υπάρχοντος χείλους. Έτσι το αποτέλεσμα είναι πάντα φυσικό.


2.Ο ογκος κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο "σαρκώδη", "γεμάτα", προσδίδοντας θηλυκότητα και χαρακτήρα. Αυξάνοντας τον όγκο κατάλληληλα μπορούμε επίσης να αποκαταστήσουμε ενα ανύπαρκτο χείλος (συνήθως το άνω χείλος) ή να διορθώσουμε την υπερέκθεση των ούλων (gummy smile), οταν υπάρχει, κατα το γέλιο.


Τεχνικα- Ο ιατρός επιλέγει ενα μαλακό "υλικό" που, παράλληλα με τον ομαλά κατανεμημένο όγκο, προσδίδει ομοιογενή και απαλή υφή στο σώμα του χείλους.


3.Το χρώμα των χειλέων γίνεται πιο ζωηρό, πιο "ζωντανό". Οι μικρές έως μέτριες ποσότητες υαλουρονικού προσφέρουν ενυδάτωση στα χείλη και μπορεί να βελτιώσουν την υγεία τους! Επίσης η διαύγειά του στο φώς προσδίδει μια λάμψη "εκ των έσω". Και τα δύο μαζί δίνουν μια νεανικότερη απόχρωση στα χείλη.


4.Οι ρυτίδες, "ζάρες" στο σωμα των χειλέων, αλλά και οι περιστοματικές ρυτίδες "του καπνιστή" βελτιώνονται αισθητά με την αποκατάσταση του όγκου τους. Αυτό κάνει την χρήση αυτής της θεραπείας και "αντιγηραντική" και κατ συνέπεια δημοφιλή όχι μόνο σε νεαρές αλλά και σε μέσης ηλικίας γυναίκες.


Τεχνικά- Και στις δυο τελευταίες περιπτώσεις (3 και 4) είναι σημαντικό να μήν υπερβαίνεται το μέτρο ώστε το αποτέλεσμα να παραμένει φυσικό και να διατηρούνται τα οφέλη της θέραπείας τόσο στην εμφάνιση όσο και στην υγεία του χείλους.


Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;


Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι υαλουρονικού οξέως, εγκεκριμένου για την αύξηση των χειλέων (διαφορετική πυκνότητα και χαρακτηριστικά). Ανάλογα με αυτό που θα χρησιμοποιήθει ειναι και η διάρκειά του. Έτσι ο ασθενής μπορεί να επιλέξει την διάρκεια του αποτελέσματός του ανάμεσα σε 8, 12 ή 18 μήνες. Συνίσταται απο τον ιατρό, οταν η θεραπεία γίνεται για πρώτη φορά να επιλέγεται ένα υλικό βραχείας (8 μήνες) ή μεσαίας (12 μήνες) διάρκειας.


Είναι η θεραπεία επιβαρυντική για τα χείλη;


Η μικρή η μεσαία ποσότητα υαλουρονικού οξέως έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει τα χείλη. ‘Ετσι, οταν χρησιμοποιείται σωστά, εκτός απο το εμφανισιακό όφελος, βελτιώνει την υγεία τους.


Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση υπερβολικής ποσότητας υαλουρονικού που, λόγω εκτεταμένης διάτασης, το δέρμα καταπονείται και φθείρεται. Ετσι δέν θα πρέπει να τοποθετείται περισσότερο απο 2/3 του όγκου που είδη έχουν.Ποιά είναι η διαδικασία;


Ο ιατρός κατα την επίσκεψη ενημερώνει την ασθενή για τις βελτιώσεις που μπορεί να κάνει (περίγραμμα, ογκο, ρυτιδες). Έπειτα η ασθενής εξηγεί το αποτέλεσμα που η ίδια επιθυμεί. Θέτει ο ιατρός τα όρια για το λιγότερο δυνατό που μπορεί να επιφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα και κυρίως για το μέγιστο δυνατό ώστε το αποτέλεσμα να παραμείνει απόλυτα φυσικό. Ο ιατρός συμβουλεύει την ασθενή και εκείνη έχει και την τελική απόφαση.


Κατα την προετοιμασία τοποθετείται τοπικα παυσίπονη κρέμα, ενω κατα την διάρκεια της εφαρμωγής η ασθενής έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί την έκβαση απ τον καθρέφτη και να συμμετέχει. Έτσι εξασφαλίζεται με ακρίβεια η επίτευξη του ποθητού αποτελέσματος.


Είναι καλό ο ιατρός να ενημερώνει την ασθενή για τα προιόντα που χρησιμοποιεί ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα τους, η ασφάλεια και η υγεία της.


Πόσο φυσικά είναι τα αποτελέσματα;


Είναι αλήθεια οτι πολύ συχνά συναντούμε υπερβολικά και αφύσικα αποτελέσματα λόγο της "εξάρτησης" που παρατηρείται απο τις ασθενείς στο αρχικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Έτσι ακόμα και εάν ο αρχικός τους ιατρός αρνηθεί να περάσει τα όρια, επίμονα αναζητούν κάποιον περισσότερο "ελαστικο" που θα ικανοποιήσει την επιθυμία τους για περισσότερο.


Πρόκειται όμως για μία εξαιρετικά διαδεδομένη θεραπεία σε υψηλότατο ποσοστο γυναικών. Έτσι, ενώ τα απόλυτα φυσικά αποτελέσματα δεν "προδίδονται", εστιάζουμε στο μικρό ποσοστό των εντυπωσιακών κακαίσθητων υπερβολών.


Η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και μοναδικό σκοπό να προσφέρει αρμονία και θηλυκότητα στο πρόσωπο. Ένας έμπειρος ιατρός γνωρίζει τα όρια και αποτρέπει με κάθε τρόπο τους ασθενείς του απ το να τα υπερβούν.


Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι πάντα φυσικό.Ποιό είναι το κόστος;


Πρόκειται για μια απόλυτα προσιτή θεραπεία, με πολυ μικρό κόστος σε σχέση με τα εντυπωσιακά αποτελέσματά της. Το ακριβές κόστος καθορίζεται απο τον τύπο, την ποιότητα και την ποσότητα του υαλουρονικού οξέως.


Τι πρέπει να προσέχω;


Παρόλο που υπάρχουν πολλα εγκεκριμένα προιόντα απο την ευρωπαική ένωση, είναι ακόμα πιο ασφαλές όταν τα προιόντα φέρουν επίσης την έγκριση του "αυστηρότερου" αμερικανικού οργανισμού φαρμάκων (FDA).


Η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται μόνον απο ειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό ή Δερματολόγο.


 


Δρ. Μάρκος Χατζηπιέρας


Πλαστικός Χειρουργός


www.hatzipieras.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X