Αρχική / Σχέσεις / Χωρισμός: Της έκανα πολλά, αλλά τη θέλω πίσω… Τι να κάνω;
Χωρισμός: Της έκανα πολλά, αλλά τη θέλω πίσω... Τι να κάνω; thumbnail

Ο 29χρονος αναγνώστης μας, Χάρης

Χωρισμός: Της έκανα πολλά, αλλά τη θέλω πίσω… Τι να κάνω;

Γεια σας,


θέλω τη βοήθεια σας. Είμαι παντρεμένος 8 χρόνια και έχω 2 παιδιά. Η γυναίκα μου με χώρισε, βρήκε άλλον. Της έκανα πολλά δεν το κρύβω ποτέ, δεν την υποστήριξα, δεν την προστάτευσα, δεν έλυσα κάποιο πρόβλημα στον γάμο μας.


Όμως, την θέλω πίσω.


Τι μπορώ να κάνω να ξαναγυρίσει; Της είπα θα αλλάξω και το εννοώ, αλλά δεν το πιστεύει. Μου λέει ότι θέλει να μείνει μαζί με τον φίλο της, μπορεί και να παντρευτούν. Είναι κάποιος που ξέρει 2 βδομάδες.


Τι να κάνω;


απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας για να την ξανα-κατακτήσετε εφόσον μια τέτοια απόφαση δεν εξαρτάται μόνο από εσάς. Αυτό, όμως, που μπορεί να σας βοηθήσει στο να βρείτε τι θα μπορούσε να την ωθήσει να ανταποκριθεί καλύτερα είναι το να προσπαθήσετε να μπείτε στην θέση της. Κάντε μια ανασκόπηση της σχέσης από την δική της οπτική.


Τι την έκανε να σας ερωτευτεί στην αρχή; Τι την τράβηξε σε εσάς; Ποια ήταν τα καθοριστικά λάθη που μπορεί να την οδήγησαν σταδιακά στην συναισθηματική της αποστασιοποίηση και τελικά στην επιλογή άλλου συντρόφου; Απαντώντας αυτές τις ερωτήσεις με ειλικρίνεια, σίγουρα θα βρειτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να την προσεγγίσετε ξανά, προωθώντας αυτά σας τα χαρακτηριστικά που αρχικά θαύμασε.


Φανταστείτε τι θα θέλατε να δείτε, αν ήσασταν εσεις στην θέση της, για να νιώθατε μεγαλύτερη ασφάλεια πως δεν θα επαναληφθούν τα όποια λάθη την ανάγκασαν να απομακρυνθεί για να προστατευτεί – σκεφτείτε τις πράξεις που θα υποδηλώνουν την αλλαγή σας και μη βασιστείτε στα λόγια τα οποία πιθανώς να μην την συγκινήσουν. Ο έρωτας σημαίνει ασφάλεια, ανεμελιά – για να μπορέσει και πάλι να νιώσει ερωτευμένη μαζί σας, καλό είναι να μπορέσει αρχικά να πιστέψει πως μπορεί να αφεθεί · να είναι ασφαλής δίνοντας σας και πάλι ένα κομμάτι του ελέγχου μέσα στην σχέση. Αυτό χρειάζεται πίστη και σθένος από την πλευρά της καθώς και πολύ υπομονή, κατανόηση και αγάπη από την δική σας. 


Καλό θα ήταν, πάντως, να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως η απόφασή της δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο σκληρά θα παλέψετε εσείς για να την πείσετε – παίζει μεγάλο ρόλο και η δική της συναισθηματική κατάσταση και το κατά πόσο είναι έτοιμη να επενδύσει ξανά σε κάποιον που προηγουμένως την είχε απογοητεύσει. Έχει κάθε δικαίωμα να φοβάται και να είναι επιφυλακτική, το οποίο όμως δεν ακυρώνει τις αλλαγές που έχετε ήδη κάνει και την δυνατότητά σας για περαιτέρω εξέλιξη. Αν δεν το αναγνωρίσει, θα έχει συμβάλλει και ο δικός της φόβος μην ξαναπληγωθεί. Προσπαθήστε να παραμείνετε όσο πιο συναισθηματικά ανοιχτός αλλά και αμερόληπτος γίνεται για να ξέρετε μέχρι που μπορείτε να πατε και που, ενδεχόμενος, θα πρέπει να της δώσετε χώρο να σκεφτεί ή και την δυνατότητα να αποχωρήσει ολοκληρωτικά. Ταυτοχρόνως, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες σας να την ξανακερδίσετε δείχνοντας της κατανόηση και δίνοντας της χώρο παρά πιέζοντας την.


Εύχομαι ότι καλύτερο για την ευτυχία και την εξέλιξη και των δυο σας!


Μαρκέλλα Καπλάνη
M.A. Κλινικής-Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
PgCert. Ειδικής Αγωγής  
B.Sc. Ψυχολογίας


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X