Αρχική / Σχέσεις / Είμαι παρθένα και έχω ερωτικές επαφές με μια κοπέλα… Πρέπει να το σταματήσω;
Είμαι παρθένα και έχω ερωτικές επαφές με μια κοπέλα... Πρέπει να το σταματήσω; thumbnail

Η 20χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Σταματία

Είμαι παρθένα και έχω ερωτικές επαφές με μια κοπέλα… Πρέπει να το σταματήσω;

Γεια σας, είμαι 20 χρονών και είμαι παρθένα.


Μου αρέσουν τα αγόρια, αλλά δεν είχα ποτέ σχέση. Κολλούσα πάρα πολύ εύκολα με κάποια αγόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν γινόταν κάτι. Πέρυσι είχα ένα κολλητό, ο οποίος άρχισε να με φλερτάρει στην αρχή δεν το είχα καταλάβει. Άρχισε να μου στέλνει μηνύματα και να μου μιλάει συνεχεία και σιγά σιγά άρχισα να κολλάω μαζί του.


Μιλούσαμε σαν ένα ζευγάρι, αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε ξεκάθαρα, αν όντως είχαμε σχέση ή όχι. Ξαφνικά αυτό τελείωσε χωρίς καν να γνωρίζω τον λόγο και παράξενο είναι ότι ήταν αμοιβαίο δηλαδή σταμάτησε και από τις δυο πλευρές το ενδιαφέρον και κανένας δεν ζήτησε εξηγήσεις. Μετά από ένα μηνά έφυγα για σπουδές όμως τον σκεφτόμουν συνέχεια δεν μπορούσα να τον βγάλω από το μυαλό μου. Τον ερωτεύτηκα και μου πήρε αρκετό καιρό για να τον ξεπεράσω. Πληγώθηκα πάρα πολύ από όλη αυτή την ιστορία.


Όταν πήγα για σπουδές έγινα πάρα πολύ καλή φίλη με μια κοπέλα, η οποία ήταν με κάποιον και χώρισε. Ταιριάζαμε πάρα πολύ και δεθήκαμε αρκετά. Μην πολυλογώ, ούτε και εγώ δεν ξέρω πως έγινε αλλά έχουμε ερωτικές επαφές. Μου έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι λεσβία. Πρέπει να το σταματήσω αυτό που έχουμε; Είμαι πολύ συγχυσμένη και μπερδεμένη…


Απαντά η Δήμητρα Τραυλού Οικογενειακή θεραπεύτρια – σύμβουλος:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Το να σχετιστούμε με το άλλο φύλο, κυρίως όταν πρόκειται για την πρώτη φορά δεν είναι ό,τι ευκολότερο. Στην περίοδο της εφηβείας-η οποία μπορεί να διαρκέσει και άνω των 20 ετών-αναζητάμε την ταυτότητά μας. Σε αυτή την αναζήτηση ο έφηβος είναι φυσικό να ψάχνει, να δοκιμάζει.


Παρόλο που το ερωτικό ενδιαφέρον έχει αναπτυχθεί, πολλές φορές οι έφηβοι δεν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν τη συναισθηματική διάσταση μιας σχέσης. Η απογοήτευση πονάει πολύ και συχνά ένας άνθρωπος του ίδιου φύλου με εμάς μπορεί να μας καταλάβει καλύτερα. Πολλές φορές η ψυχολογική έλξη που νιώθουμε για ένα άτομο του ίδιου φύλου, εκδηλώνεται μέσα από την σεξουαλική έκφραση.


Αισθάνομαι πως η απογοήτευση που ένιωσες από τον “κολλητό” σου και το γεγονός ότι πληγώθηκες τόσο πολύ από τον ανεκπλήρωτο έρωτά σου, σε οδήγησε σε αυτή τη σχέση με τη φίλη σου που τόσο ταιριάζετε. Περισσότερο θα απορούσα για το τι είναι αυτό που σε κάνει και “κολλάς”, με κάποιο αγόρι και τώρα με τη φίλη σου. Η σχέση μαζί της μοιάζει να είναι σχέση ασφάλειας. Αναρωτήσου τι σε εμποδίζει να πάρεις ρίσκα στη ζωή και να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα;


Θα σου πρότεινα επίσης να μην εγκλωβιστείς σε ένα σημείο της διαδρομής σου στην αναζήτηση της ταυτότητάς σου. Μια πρώτη σεξουαλική εμπειρία με ένα άτομο του ίδιου φύλου δεν είναι κατ’ ανάγκην επιλογή ζωής.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X