Αρχική / Σχέσεις / Είμαι σε μια σχέση και νιώθω φυλακισμένη συναισθηματικά… Τι με συμβουλεύετε;
Είμαι σε μια σχέση και νιώθω φυλακισμένη συναισθηματικά... Τι με συμβουλεύετε; thumbnail

Η 24χρονη αναγνώστρια του boro.gr, Ηρώ

Είμαι σε μια σχέση και νιώθω φυλακισμένη συναισθηματικά… Τι με συμβουλεύετε;

Είμαι εδώ και ένα χρόνο σε μια σχέση, μένουμε μαζί και τον τελευταίο καιρό τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, όλο καβγάδες και νεύρα.


Μέσα σε όλο αυτό έχω πάρει περίπου 15 κιλά και θεωρώ πως οφείλεται στον φαύλο κύκλο, τον οποίο όμως δεν μπορώ να κόψω. Δυστυχώς νιώθω σαν φυλακισμένη συναισθηματικά, όποτε σκέφτομαι να το λήξω νιώθω μια στεναχώρια.


Από την άλλη όλο αυτό με τρώει συναισθηματικά και σωματικά. Θα εκτιμούσα την άποψή σας, γιατί έχω μεγάλη ανάγκη μια συμβουλή.


Η απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


αναμφισβήτητα σε μια σχέση υπάρχουν όλα τα είδη των διακυμάνσεων και των καταστάσεων, δηλαδή και τα ευχάριστα γεγονότα και τα δυσάρεστα. Ακόμα και οι συγκρούσεις ή διαπληκτισμοί που έχετε είναι ένας τρόπος έκφρασης για αυτά που βιώνεται. Το ζήτημα είναι αν αυτός ο τρόπος επίλυσης είναι κατάλληλος για εσάς, και αν τελικά βρίσκεται κάποια διέξοδο από αυτό.


Μέσα από αυτά που μου αναφέρατε, δεν είναι φαίνεται αν θέλετε ή όχι να συνεχίστε αυτή τη σχέση, ίσως να μην είναι ξεκάθαρο ακόμα για εσάς, οπότε για αρχή θα ήταν ίσως καλό να αναρωτηθείτε τι πραγματικά αναζητάτε, να αναγνωρίσετε ποιες είναι οι βαθύτερες επιθυμίες σας. Να αναγνωρίσετε τι συμβαίνει μέσα σας και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αναγνωρίσει αυτά τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από το φαγητό. Δώστε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας να βιώσει τα δυσάρεστα συναισθήματα, χωρίς να τον επικρίνετε και να τον κατηγορείτε. Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό βήμα για να ανοίξετε τον δρόμο στον εσωτερικό σας κόσμο.


Επίσης θα ήταν καλό να αισθανθείτε τι σας λέει το σώμα σας, τι μηνύματα σας στέλνει κάθε φορά που καταλήγετε στο φαγητό; Ίσως να σας δηλώνει πόσο καταπιασμένη νιώθετε για όλα όσα δεν έχουν ειπωθεί με στον σύντροφό σας. Τα κιλά δηλαδή δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σύμπτωμα του εσωτερικού σας κόσμου, είναι τα βαθύτερα συναισθήματα σας που θέλουν να εκφραστούν και εσείς υποσυνείδητα τους απαγορεύτε την έξοδο. Αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που φοβάστε και δεν τα αφήνετε να αναδυθούν;


Επίσης θα ήταν ίσως καλό να επικοινωνήσετε με ειλικρίνεια και σαφήνεια αυτά που αισθάνεστε με τον σύντροφό σας, αυτά που σας απασχολούν και σας συμβαίνουν. Σημασία έχει να εκφραστείτε εσείς, όχι όμως ψάχνοντας ποιος έχει το δίκιο και το άδικο, ή κατηγορώντας ο ένας τον άλλον για γεγονότα, εδώ αναφέρομαι μόνο στα συναισθήματα. Άλλωστε να έχετε πάντα στο μυαλό σας, ότι τα συναισθήματα δεν μπορεί να τα κατηγορήσει κανένας, δεν είναι ντροπή, αντιθέτως είναι απόδειξη μεγάλης εσωτερικής δύναμης.


Όποια και αν είναι η τελική σας απόφαση, αν στραφείτε προς αναζήτηση του εσωτερικού σας κόσμου, θα έχετε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για εσάς και το μέλλον σας.


Με εκτίμηση


Γωγώ Ανδριανάκη


Κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια


Τηλ:6943072669


Mail: gogo_andrianaki@yahoo.com

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X