Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Βλεφαροπλαστική: Διώξτε τον χρόνο από πάνω σας
Βλεφαροπλαστική: Διώξτε τον χρόνο από πάνω σας thumbnail

Βλεφαροπλαστική: Διώξτε τον χρόνο από πάνω σας

Γράφει ο Ζήσης Κ. Μπουκουβάλας M.D, PH.D


 


Μεγαλώνοντας το δέρμα μας παρουσιάζει σημάδια γήρανσης. Ιδιαίτερα στο δέρμα γύρω από τα μάτια δημιουργείτε χαλάρωση και ρυτίδες που κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο προσθέτοντας χρόνια στο πρόσωπο.


Mε τη βλεφαροπλαστική, μπορούμε να αναζωογονήσουμε το βλέμμα μας και να αποτινάξουμε τα χρόνια και την κούραση που συσσωρεύτηκαν σε αυτό, εξαλείφοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια του γήρατος από την περιοχή των ματιών.Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει μόνο στα κάτω βλέφαρα ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο.


Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος και λιπώδους ιστού πάνω από το μάτι, αφαιρώντας την «κουκούλα» του δέρματος που μπορεί να αναπτυχθεί καθώς γερνάμε. Η επέμβαση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση της περίσσειας του λιπώδους ιστού και του δέρματος κάτω από τα μάτια, η οποία όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας».


Τέλος επιτυγχάνεται και η λείανση των ρυτίδων στις γωνίες των ματιών, συχνά γνωστό ως πόδι της χήνας.


Τα οφέλη όμως της βλεφαροπλαστικής είναι πολλαπλά και δεν περιορίζονται μόνο στο αισθητικό κομμάτι. Μετά από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι η βλεφαροπλαστική σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να βελτιώσει ακόμη και συμπτώματα όπως είναι ο πονοκέφαλος και η κούραση.Τα πεσμένα βλέφαρα επηρεάζουν αρνητικά την όραση αφού αναγκάζουν τα άτομα να κοιτούν πλάγια και να ανασηκώνουν τα φρύδια, προκαλώντας τράβηγμα των μυών στο μέτωπο με αποτέλεσμα την εμφάνιση πόνου στον αυχένα, πονοκεφάλων, κούρασης ή ακόμη και εμφάνισης ρυτίδων γύρω από την περιοχή των ματιών.


Το να «τσιτώνει» κάποιος συχνά το μέτωπο και συνεχώς να ανυψώνει τα φρύδια είναι συνήθως σύμπτωμα πεσμένων βλεφάρων και αυτό διότι μπορεί χωρίς να το αντιλαμβάνεται το πλεονάζον δέρμα να εμποδίζει την γραμμή της όρασης και να τον αναγκάζει να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να δει καθαρά.


Τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής:• Αύξηση της συνολικής αυτοπεποίθησης – αυτοεκτίμησης
• Απομάκρυνση του "κουρασμένου βλέμματος"
• Βελτίωση της εμφάνισης
• Βελτίωση της όρασης (σε ορισμένες περιπτώσεις)


Δρ. Ζήσης Κ. Μπουκουβάλας


Πλαστικός Χειρουργός, Τηλ: 8013003440


www.drboukouvalas.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X