Αρχική / Σχέσεις / Δεν είχα ποτέ σχέση με γυναίκα που να με ενδιαφέρει… Μου λείπει η εμπειρία, τι να κάνω;
Δεν είχα ποτέ σχέση με γυναίκα που να με ενδιαφέρει... Μου λείπει η εμπειρία, τι να κάνω; thumbnail

Ο 42χρονος αναγνώστης του boro.gr, Νίκος

Δεν είχα ποτέ σχέση με γυναίκα που να με ενδιαφέρει… Μου λείπει η εμπειρία, τι να κάνω;

Δεν είχα ποτέ σχέση με γυναίκα που πραγματικά να μου αρέσει. Ήταν αυτό που λέμε «καλή περίπτωση», αλλά κατά βάθος με έπιανε πανικός στην σκέψη ότι θα προχωρούσε σε κάτι σοβαρό η κατάσταση. Έτσι πάντα απομακρυνόμουν, διότι καμιά δεν ήταν αυτό που έψαχνα και κυρίως μην πάει ο νους σας σε καλλονές και πριγκίπισσες. Έχει μερικά χρόνια να φτιάξω μια νέα σχέση. Θεωρώ πλέον δύσκολο πολύ να πλησιάσω και να φτιάξω σχέση με γυναίκα που πραγματικά να μ' αρέσει, διότι λείπει η εμπειρία, δεν ξέρω τον τρόπο. Βλέπω πάρα πολλές γυναίκες που μ' αρέσουν αλλά δεν ξέρω τον τρόπο. Κι αν κατορθώσω να βγω με κάποια για καφέ στα επόμενα ραντεβού θα την χάσω, διότι η επικοινωνία γίνεται ανιαρή γι' αυτήν και πέφτει το ενδιαφέρον σ' αυτό που της έδειξα στην αρχή. Η δουλειά μου είναι καλή, αλλά μονότονη και γενικά δεν έχω χόμπι να της μιλώ. Τι να κάνω σ' αυτήν την κατάσταση απειρίας; Η ηλικία μου, 42 ετών, επίσης με πιέζει.


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:


Αγαπητέ αναγνώστη,


Από όσα αναφέρετέ, αυτό που μπορώ να συμπεράνω είναι πως το θέμα σας ίσως να μην είναι το αν και πότε θα κάνετε σχέση, αλλά η χαμηλή αυτοπεποίθηση. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση σαμποτάρουν τόσο την προσωπική μας ευτυχία αλλά και τις όποιες προσπάθειες για ισορροπημένες σχέσεις.  


Αν ξαναδιαβάσετε το ερώτημα σας, θα παρατηρήσετε πως «σηκώνετε εμπόδια» σχεδόν σε κάθε πρόταση. Δεν βρίσκετε κάποια που να είναι όπως την ψάχνετε, μετά απομακρύνεστε στη σκέψη ότι θα γίνει κάτι πιο σοβαρό, στα ραντεβού θεωρείτε πως δεν έχετε ενδιαφέρον σαν προσωπικότητα. Όλα αυτά, ο τρόπος που μιλάτε για εσάς, μαρτυρούν πως το θέμα δεν αφορά τόσο τις διαπροσωπικές σχέσεις, όσο τη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας.


Αν εσείς δεν βρίσκεται τον εαυτό σας ενδιαφέροντα, αν εσείς πρώτος δεν τον αγαπάτε και δεν τον φροντίζετε, τότε δεν θα πιστέψετε ότι μπορεί να αρέσετε και σε κάποιον/α άλλον/η. Και κατ’ επέκταση, αν δεν το πιστεύετε, τότε όντως θα παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως ανιαρό.


Θα σας συμβούλευα λοιπόν, να επανεξετάσετε το πώς βλέπετε τον εαυτό σας. Σταματήστε την αρνητική κριτική και την «εσωτερική γκρίνια». Βρείτε τα θετικά σας στοιχεία, θυμηθείτε τι έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα, και προσπαθήστε να νιώσετε εκτίμηση και αγάπη για τον εαυτό σας.


Σας εύχομαι να βρείτε τη δύναμη να δώσετε στον εαυτό σας την αγάπη που σίγουρα αξίζει!  


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X