Αρχική / Πώς θεραπεύεται ο στραβισμός;
Πώς θεραπεύεται ο στραβισμός; thumbnail

Πώς θεραπεύεται ο στραβισμός;

Ο στραβισμός ή αλλιώς αλληθωρισμός είναι μια κατάσταση κατά την οποία ενώ και τα δύο μάτια είναι ανοιχτά, το ένα μάτι είναι στραμμένο στο αντικείμενο προσήλωσης, ενώ το άλλο είναι στραμμένο σε άλλη κατεύθυνση. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με στραβισμό και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει σαφής αιτία του στραβισμού.


Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις, είναι το αποτέλεσμα ενός προβλήματος με το νευρικό σύστημα , ειδικά το μέρος που ελέγχει τους μύες των ματιών . Μπορεί να οφείλεται σε κάποιο όγκο ή σε κάποια διαταραχή στα μάτια ενός παιδιού. Αν δεν διορθωθεί , ο στραβισμός μπορεί να συνεχιστεί και στα ενήλικα χρόνια . Οι περισσότεροι ενήλικες που έχουν στραβισμό έχουν γεννηθεί με αυτή την πάθηση.


Το κύριο σύμπτωμα του στραβισμού είναι η διπλωπία η οποία είναι πολύ ενοχλητική, γιατί ο ασθενής βλέπει τα αντικείμενα διπλά. Στην περίπτωση που ο στραβισμός δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως ο ασθενής  μπορεί να παρουσιάσει αμβλυωπία κατά την οποία η όραση του ματιού είναι μειωμένη (σπανιότερα και στα δύο μάτια).


Πώς αντιμετωπίζεται ο στραβισμός ;


Η χειρουργική επέμβαση αποτελεί επιλογή για την θεραπεία του στραβισμού και γίνεται για να ενισχύσει ή να εξασθενήσει την επίδραση ενός ή περισσοτέρων από τους μύες που κινούν το μάτι . Η διαδικασία γίνεται από οφθαλμίατρο και σε ιδανική περίπτωση , κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Όταν αυτή η διαδικασία αυτή γίνεται σε μεγαλύτερη ηλικία γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X