Αρχική / Απόψεις / Γιάννης Μπέζος: Τι πρέπει να γίνει με τη Χρυσή Αυγή
Γιάννης Μπέζος: Τι πρέπει να γίνει με τη Χρυσή Αυγή thumbnail

Γιάννης Μπέζος: Τι πρέπει να γίνει με τη Χρυσή Αυγή

Τo boro.gr ζήτησε τη γνώμη του ηθοποιού Γιάννη Μπέζου για την δολοφονία στην Αμφιάλη


Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανοχή. Η μεγάλη ανοχή στην ανομία στην παραβατικότητα, το οποίο ξεκινά από πολύ μικρά πράγματα της καθημερινότητας. Κάποια στιγμή αυτά γιγαντώνονται όταν τα ανέχεσαι. Τα συνηθίζω και τα κάνω μέρος της ζωής μου. Είναι αυτό που λέμε " δε βαριέσαι…" Βεβαίως αυτά όταν εκφράζονται μέσα από ακραίες ομάδες έχουν ως κατάληξη αυτό που έγινε προχτές. Δεν είναι μια μαχαιριά στην πλάτη της δημοκρατίας είναι μια μαχαιριά στην καρδιά της δημοκρατίας. Δεν είναι κάτι που γίνεται ως προβοκάτσια, στα κρυφά αλλά είναι κάτι που γίνεται μπροστά στα μάτια μας.


Οι κομματικοί σχηματισμοί θα πρέπει να αρχίσουν αντί να ψαρεύουν ψήφους, καλό θα ήταν να γίνει ένα μέτωπο κοινό που να λέει ότι μπορούμε να διαφωνούμε σε ένα γήπεδο, όχι στην κόλαση. Αν αφήσουμε και αυτό το περιστατικό να περάσει έτσι φοβάμαι ότι θα το συνηθίσουμε και αυτό.


Το περίμενα ότι θα συνέβαινε αυτό το περιστατικό και νομίζω ότι άργησε. Και πρέπει να γίνει ένα μέτωπο κοινό όχι μόνο των κομμάτων των πολιτικών αλλά και κυβερνητικό μέτωπο. Να αφυπνιστούν και οι συνειδήσεις των πολιτών. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Κάνουμε πορείες διαδηλώσεις και μετά τα ξεχνάμε. Αυτό κάνουμε. Διαφαίνεται ότι η βία και αυτή η συμπεριφορά είναι μέσα μας και πρέπει να κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε.


Και αυτό που πρέπει να γίνει στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής είναι απλά να εφαρμοστεί ο νόμος. Όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα η οποία δηλώνει , "εγώ δρω με αυτόν τον τρόπο" και δεν μας ενοχλεί και δρα ανενόχλητη και η δυσαρέσκεια δεν εκφράζεται πέραν των προσωπικών αγανακτήσεων του καθενός. Και σε αυτό έχει η πολιτεία μεγάλη ευθύνη. Η οποία δεν έχει το ανάστημα πολλές φορές να εφαρμόσει το αυτονόητο, δηλαδή τον νόμο. Φτάσαμε στο σημείο να συζητάμε τα αυτονόητα. Δεν μπορείς να λειτουργείς σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα μη εφαρμόζοντας το νόμο. Κάτι τέτοιο καταντά εκμετάλλευση της δημοκρατίας και την εκμεταλλευόμαστε  όλοι μας πολλά χρόνια τώρα.


Ακούστηκε ότι αυτοί οι άνθρωποι πειραματιζόντουσαν σε φόνους χρόνια τώρα… Είναι ευθύνη της πολιτείας που δεν τα ανακάλυψε. Και ευθύνη των ανθρώπων που δεν τα κατήγγειλαν. Δεν καταγγέλλουμε σε αυτή τη χώρα. Φοβόμαστε να καταγγείλουμε ξεχνάμε ότι η ασφάλεια είναι ο πυλώνας της δημοκρατίας. Ξεχνάμε ότι η δημοκρατία εγγυάται ελευθερία, ασφάλεια, προσωπική πρωτοβουλία. Όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία πολεμήσαμε στο παρελθόν. Θα τα πάρουμε πίσω τώρα όλα αυτά;  Πλέον δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις ελεύθερος γιατί κινδυνεύεις λόγω των πολιτικών σου πεποιθήσεων…


Κάποια στιγμή εκτός από τις διεκδικήσεις τις οικονομικές και τις ταμειακές και τις μισθολογικές κάποια στιγμή πρέπει να πιστέψουμε και να αποφασίσουμε ότι είμαστε μια χώρα η οποία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και να ζήσουμε με ομαλότητα και ασφάλεια. Αυτό πιστεύω.     

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X