Αρχική / Σχέσεις / Είσαι τύπος των μακροχρόνιων σχέσεων; Κάνε το τεστ
Είσαι τύπος των μακροχρόνιων σχέσεων; Κάνε το τεστ thumbnail

Είσαι τύπος των μακροχρόνιων σχέσεων; Κάνε το τεστ

Κάντε το εξής πείραμα.  Πάρτε ένα χαρτί και γράψτε όλους τους πρώην συντρόφους σας και δίπλα  τη διάρκεια της σχέσης.  Θα παρατηρήσετε ότι δημιουργέιτε ένα μοτίβο που επαναλάμβάνεται. Π.χ. μπορεί οι σχέσεις σας να κρατάνε κατά μέσο όρο 1μιση χρόνο, ή ακόμα και μήνα.  


Τι μπορεί να σημαίνει αυτό όμως;  Στις προκειμένες περιπτώσεις ότι οι σχέσεις δεν κρατάνε πολύ. Η απάντηση στην ερώτηση " γιατί συμβαίνει αυτό;"  είναι πολύ απλή καθώς δείχνει ότι τα " πέρα από ότι πιστεύουμε για εμας, τα τεκμήρια δείχνουν ότι οι προσωπικές μας σχέσεις  δεν έχουν μεγάλη διάρκεια".  Αυτό  μπορεί να σημαίνει πολλά.  Ας δούμε ένα-δυο


Mπορείτε να έχετε καποια ελαττώματα που οι σύντροφοί σας δεν αντέχουν και αναγκάζονται να σας εγκαταλέιψουν. Για να ισχύει όμως αυτός, θα πρέπει να σας έχουν εγκαταλέιψει όλοι σας οι σύντροφοι.


Επίσης μια άλλη εξήγηση είναι οι σύντροφοί σας να είχαν ελατώματα και να έπρεπε να φύγετε εσείς από τη σχέση.


Aν συνεχίσουμε έτσι δεν βγάινει συμπέρασμα.  Για να βγάλουμε συμπέρασμα θα πρέπει να στραφούμε σε κάποια άλλη μορφή χρονικής διάστασης που δεν είναι η διάρκεια της σχέσης αλλά η διάρκεια των συναισθημάτων μας μέσα στη σχέση.


Κλίμακα διάρκειας συναισθημάτων


Σε γενικές γραμμές για να καταλάβουμε τη διάρκεια των συναισθημάτων θα πρέπει να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε τρεις γενικές κατηγορίες


Α) Προσωρινός: Tα συναισθήματα του για τον άλλον διαρκούν για ένα ορισμένο διάστημα. Συναισθηματικά έχει ημερομηνία λήξεως.


Β) Περιοδικός:  Tα συναισθήματά του για τον άλλον εμφανίζονται κατά περιόδους. Άλλες εποχές βρίσκεται συναισθηματικά "κοντά" και άλλες "μακριά" από το σύντροφό του.


Γ)Μόνιμος: Tα συναισθήματα του για τον άλλο έχουν κάποιες φυσιολογικές διακυμάνσεις, αλλά κατά βάση είναι μόνιμα.


Έχοντας κατά νου αυτές τις κατηγορίες και βάζοντας τα ονόματα των πρώην συντρόφων σας δίπλα θα μπορείτε να καταλάβετε τη διάρκεια των σχέσεων σας. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X