Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Test: Πότε και πόσες ρυτίδες θα εμφανίσεις;
Test: Πότε και πόσες ρυτίδες θα εμφανίσεις;  thumbnail

Test: Πότε και πόσες ρυτίδες θα εμφανίσεις;

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που ζουν με τη μόνιμη αγωνία για το πότε θα κάνουν ρυτίδες, διαδικασία που τους προκαλεί άγχος και τις οδηγεί στο να δοκιμάζουν όλες τις κρέμες και τις αισθητικές μεθόδους για να μην κάνουν την εμφάνισή τους οι «ανεπιθύμητοι επισκέπτες», μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να σας δώσει την πολυπόθητη απάντηση.


Σουηδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια γυναίκα μπορεί πάρα πολύ εύκολα να μάθει το πότε θα εμφανίσει ρυτίδες κοιτώντας απλά την… μητέρα της.


Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους Σουηδούς επιστήμονες, όπως αναφέρει το onmed.gr, οι γυναίκες διαθέτουν μια συγκεκριμένη ομάδα γονιδίων που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση και την οποία κληροδοτεί στα παιδιά της. Πρόκειται για τα μιτοχόνδρια τα οποία μετατρέπουν το φαγητό που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Η μοναδικότητα των γονιδίων αυτό συνίσταται στο ότι κληρονομούνται στα παιδιά μόνο από τη μητέρα.


Ο Σουηδός καθηγητής Νιλς Γκόραν Λάρσον, από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, ανέφερε στο Nature ότι το «μιτοχονδριακό DNA της μητέρας φαίνεται να επηρεάζει τη διαδικασία της γήρανσης μας. Αν κληρονομήσουμε μιτοχονδιακό DNA με μεταλλάξεις από τη μητέρα μας τότε θα γεράσουμε γρηγορότερα».
Πηγή: iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X