Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Αυξήστε τον όγκο των ζυγωματικών σας με πλαστική χειρουργική
Αυξήστε τον όγκο των ζυγωματικών σας με πλαστική χειρουργική  thumbnail

Αυξήστε τον όγκο των ζυγωματικών σας με πλαστική χειρουργική

Γράφει ο κύριος Θεόδωρος Βουκίδης, Πλαστικός χειρουργός:


Θεόδωρος Βουκίδης


Ανέκαθεν , τα "μήλα" , η τα ζυγωματικά , εθεωρούντο σαν δείγμα νεότητας και εξωτικού κάλους. Με την πάροδο όμως της ηλικίας τα χαρακτηριστικά αυτά της νεότητας, αρχίζουν και μικραίνουν και να ατροφούν ενώ παράλληλα δημιουργούν χαλάρωση που εκδηλώνεται στις ρινοπαριακες ρυτίδες και στις παρειές.Για να επιβραδυνθεί και να διορθωθεί αυτή η εκδήλωση του γήρατος, η πλαστική χειρουργική ,εφαρμόζει σήμερα διάφορες τεχνικές, με τις οποίες η ανορθώνουμε ευθέως τα ζυγωματικά, η αυξάνουμε λίγο τον όγκο, ούτως ώστε να δίδεται η εντύπωση της ανανέωσης του προσώπου, και γενικότερα της εξωτικές ομορφιάς .
Ιδιαίτερα όμως προσοχή χρειάζεται στην τεχνική αλλά και στο μέγεθος της αλλαγής που θα επιδιώξουμε, καθότι ο κίνδυνος της παρά μόρφωσης ειδικά για αυτό το σημείο του προσώπου είναι πολύ κοντά.Η χειρουργική τεχνική έγκειται στο να ανορθώνουμε εσωτερικά και να στηρίξουμε τα δυο "μήλα" που έχουν αρχίσει να πέφτουν και παράλληλα να αδειάζουν. Είναι μια σχετικά πόλη απλή επέμβαση ,συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία, και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά, αλλά και κρατάνε και αρκετό χρονικό διάστημα.
Η αύξηση του όγκου των ζυγωματικών, έχει σαν αποτέλεσμα την ανόρθωση τους αλλά και ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται και την αναζωογόνηση της περιοχής.Από αρκετές δεκαετίες χρησιμοποιείται το αυτόλογο λίπος, δηλαδή λίπος που το παίρνουμε από τον εαυτό μας και το επανατοποθετούμε στην κατάλληλη θέση. Είναι μια ακίνδυνη επέμβαση που γίνεται στο Ιατρείο συνήθως με λίγη τοπική αναισθησία και που τα τελευταία χρόνια έχει τελειοποιηθεί με την χρήση παραγόντων και από το αίμα μας.
Άλλο υλικό που χρησιμοποιείται ευρύτατα είναι το υαλουρονικο, τα παράγωγα του κολλαγόνου και πολλές άλλες ουσίες που ανάλογα ο κάθε γιατρός εμπιστεύεται και ξέρει να χρησιμοποιεί καλλίτερα.Οι επεμβάσεις αυτές πρέπει να γίνονται από έμπειρους ιατρούς διότι όπως προ είπαμε ο κίνδυνος της παρά μόρφωσης ελλοχεύει και είναι αρκετά τα περιστατικά δυσμορφίας που όλοι μας έχουμε δει και που μας έχουν παραξενέψει.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X