Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / FACELIFT χωρίς νυστέρι
FACELIFT χωρίς νυστέρι thumbnail

FACELIFT χωρίς νυστέρι

 


 


Η χαλάρωση του δέρματος του προσώπου είναι από τα πρώτα σημεία που δημιουργούν στον καθένα μας άμμεσα την σκέψη για την αντιμετώπιση των αιτιών που οδηγούν την εικόνα μας να δείχνει …γερασμένη! Δύσκολα σκεφτόμαστε λύσεις χειρουργικές ή γιατί φοβούμαστε το χειρουργείο ή γιατί φοβούμαστε ότι θα ‘’αλλάξουμε’’…


Dr.med  ΣΕΦΕΡΗ – ΔΑΝΙΗΛ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ


                                               Πλαστικός χειρουργός
 


 

 


  


Δεν χρειάζεται ‘όμως να οδηγηθούμε σε επεμβατικές μεθόδους εφόσον σήμερα υπάρχουν αρκετοί τρόποι μη επεμβατικών μεθόδων για την αναζωογόνηση του προσώπου.Βέβαια η κάθε μέθοδος θα πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα αίτια που κάνουν το πρόσωπο γερασμένο.


Πρέπει να αποκαθιστά αρχικά την χαλάρωση των ιστών και κατόπιν την μείωση του όγκου του λίπους και του οστέινου σκελετού.Επίσης πρέπει να λειανθεί και επιφάνεια του δέρματος,για να υπάρχει ένα αρμονικό αποτέλεσμα.Έτσι λοιπόν πραγματοποιείται ένα face lift με συνδιασμό μη επεμβατικών τεχνικών,που δρούν σε καθένα από τα προαναφερθέντα προβλήματα.
                 Αποκατάσταση χαλαρών ιστών


Ξεκινώντας με την αποκατάσταση των χαλαρών ιστών που συνήθως συγκεντρώνονται στα πλάγια του στόματος και καταστρέφουν το περίγραμμα του προσώπου καθώς και με την ανόρθωση του λίπους του μέσου προσώπου τοποθετούνται μέσα στο δέρμα απορροφήσιμα ράμματα πολυγαλακτικού οξέως,διάρκειας ζωής 12 – 18 μήνες.


Γίνεται απλά και αναίμακτα,δίχως γενική αναισθησία.


                    Αποκατάσταση χαμένου όγκου


Κατόπιν ακολουθεί η αποκατάσταση του χαμένου όγκου στα σημεία του προσώπου που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.Η διαδικασία ξεκινά από τα ζυγωματικά και καταλήγει στις ρυτίδες γύρω από το στόμα,τα χείλη,την αύλακα των δακρύων,την περιοχή δίπλα στο πηγούνι,τους κροτάφους και το μεσόφρυο.


Στις περιοχές αυτές ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί υλικά που δίνουν όγκο ( fillers ).


Χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ μεγάλης πυκνότητας ώστε να προσφέρει μέγιστα και άμεσα αποτελέσματα με διάρκεια ενός έτους.Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί  υδροξυαπατίτη  ( radiesse) που προσφέρει πιο μακροχρόνιο αποτέλεσμα για αύξηση των ζυγωματικών και του πηγουνιού. Άλλο υλικό είναι το πολυγαλακτικό οξύ ( sculptra ). Το συγκεκριμένο εφαρμόζεται σε μορφή διαλύματος και απορροφάται σταδιακά δίνοντας τη θέση του σε κολλαγόνο που προσκολλάται γύρω του.


Άλλο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το λίπος.Φυσικά η επιλογή του κάθε υλικού γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού.Όταν ο όγκος προς αποκατάσταση είναι μεγάλος η μικρολιπομεταφορά αποτελεί μια πολύ καλή λύση.Μετά την εφαρμογή το οίδημα που παρουσιάζεται είναι λίγο μεγαλύτερο βέβαια,μα υπάρχει μια φυσικότητα στο αποτέλεσμα που μας αποζημιώνει πραγματικά…


Τα βλαστοκύτταρα του λίπους αναζωογονούν το δέρμα και εμφανίζεται φανταστική λάμψη ακόμα και ένα χρόνο μετά.


                               Αντιμετώπιση ρυτίδων


 Συνεχίζοντας,με την βοήθεια του botox ή dysport αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες του μετώπου,του μεσοφρύου,’’το πόδι της χήνας’’.Επίσης ανυψώνονται τα πεσμένα φρύδια,οι γωνίες του στόματος όπως και αντικαθιστούνται οι χαλαρές λωρίδες στο λαιμό.


                                Βελτίωση της ποιότητας του δέρματος


Εφόσον έγινε το lifting των περιοχών πρέπει να βελτιωθεί και η ποιότητα του δέρματος για να έχουμε ένα συνολικό όμορφο αποτέλεσμα.


Χρησιμοποιείται το νέο RF microneedling ( ραδιοσυχνότητες ) ή μεσοθεραπεία με PRP ( αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες ) που αυτοαποκαταστεί τις βλάβες των ιστών με την ενεργοποίηση των ενηλίκων βλαστοκυττάρων που με την σειρά τους μεταλλάσσονται σε ώριμα κύτταρα προς διόρθωση και ΄΄καλυτέρευση΄΄ των ιστών.Η έγχυση αυτή προκαλεί την αναγέννηση των στοιχείων του δέρματος και του υποδορίου ιστού. Βοηθά στην πάχυνση του χορίου του δέρματος και στην διέγερση των ινοβλαστών προκαλώντας την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος.


Φυσικά για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να τηρηθούν όλες οι παραπάνω εφαρμογές κατά σειρά.Πρέπει να γίνουν από έμπειρα ιατρικά χέρια μετά από λεπτομερή αξιολόγηση κάθε περιστατικού,πλήρη ενημέρωση του ενδιαφερόμενου και στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δίχως ακρότητες και δυσμορφίες.


Το μη επεμβατικό facelift πραγματοποιείται στο ιατρείο σε μια και μόνη συνεδρία και με τοπική αναισθησία .


Η/ο ενδιαφερόμενος δεν πρέπει να έχει ιστορικό αλλεργιών και να μην λαμβάνει ασπιρίνη – αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Αντένδειξη βέβαια αποτελεί η πολύ μεγάλη περίσσεια δέρματος. Όταν λοιπόν αρχίζει η χαλάρωση του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό μπορούμε να το ‘’επαναφέρουμε’’ με συνδυασμούς μη επεμβατικών μεθόδων, ανώδυνα και φυσικά….


 


 


                                 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X