Αρχική / More / Εργασιακά / Μπορεί να γίνει αναγνώριση του χρόνου πριν την πρόσληψή μου στο Δημόσιο;
Μπορεί να γίνει αναγνώριση του χρόνου πριν την πρόσληψή μου στο Δημόσιο; thumbnail

Μπορεί να γίνει αναγνώριση του χρόνου πριν την πρόσληψή μου στο Δημόσιο;

Αναγνώστρια μας ρώτησε: Είμαι 49 ετών, αρχιτέκτονας μηχανικός, ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ από το 1988. Το Μάρτιο του 1989 προσλήφθηκα σε Δήμο με σύμβαση ορισμένου χρόνου και μετά από ένα χρόνο με σύμβαση αορίστου χρόνου. Τον Ιανουάριο του 1998 μονιμοποιήθηκα και μέχρι σήμερα υπηρετώ στο Δήμο. Έχω δύο παιδιά, από τα οποία το ένα ήταν ανήλικο μέχρι το 2011. Με την αναγνώριση, εξαγορά τριών χρόνων, παιδιά, συμπληρώνω 25 χρόνια τον Μάρτιο του 2011 και μπορώ να συνταξιοδοτηθώ στα 52. Θα μπορούσε να γίνει αναγνώριση του χρόνου πριν την πρόσληψή μου στο Δημόσιο, Μάρτιος 1989 που ήμουν ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ και αντίστοιχα να εκπέσει από τον συντάξιμο χρόνο του ΤΣΜΕΔΕ και να συνταξιοδοτηθώ στα 50 με ανήλικο;


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Δικηγόρος-Εργατολόγος κ.Λεωνίδας Παππάς 


 


 Ναι, με ΤΣΜΕΔΕ-Δημόσιο έχετε 22,5 χρόνια στις 31-12-2010. Θα τροποποιήσετε την αίτηση εξαγοράς που κάνατε και θα ζητήσετε αναγνώριση πλασματικού χρόνου τέκνων τόσου ώστε να συμπληρώσετε 25ετία στις 31-12-2010.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X