Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Έχω γυναικομαστία. Διορθώνεται με πλαστική χειρουργική;
Έχω γυναικομαστία. Διορθώνεται με πλαστική χειρουργική; thumbnail

Έχω γυναικομαστία. Διορθώνεται με πλαστική χειρουργική;

Γυναικομαστία είναι η κατάσταση που ένας άνδρας αναπτησει στήθος όπως εκείνο της γυναίκας. Είναι μία ,δυνατόν, κληρονομική πάθηση, η οποία όμως μπορεί να οφείλεται στο πάχος, κυρίως στην διατροφή, αλλα και σε πολλά φαρμακα, σε μεγαλύτερες βέβαια ηλικίες. Σχεδόν ποτέ δεν οφείλεται σε ορμονικές διαταραχες και σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει σεξουαλική διαταραχή.


Η γυναικομαστία είναι μια καλοήθης ενδογενής μεγέθυνση του ανδρικού μαστού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του αδενικού στοιχείου του μαστού ( αληθής), αλλά και του περιβάλλοντος λίπους (ψευδής η μικτή). Η γυναικομαστία ορίζεται κλινικά από την παρουσία μάζας λίπους και αδένα που εκτείνεται ομόκεντρα από τις θηλές. Η κατάσταση γνωστή ως Ψευδογυναικομαστία η Λιπογυναικομαστία, χαρακτηρίζεται από την εναπόθεση λίπους και μόνο, χωρίς αδενικό ιστό. Αν και η γυναικομαστία είναι συνήθως αμφοτερόπλευρος, μπορεί και να παρουσιάζεται και ως ετερόπλευρος, χωρίς αυτό να υποδηλεί κάποια ιδιαίτερη πάθηση. Είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε με τοπική είτε με γενική αναισθησία και είναι διάρκειας λιγότερης της μιας ώρας και ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο για λίγες μόνο ώρες. Η επέμβαση για την γυναικομαστία πρεπει να γίνεται μετά την ηλικία των 17 – 18 ετών.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X