Αρχική / Υγεία / Οδοντιατρική / Χρήσιμες πληροφορίες για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών στα παιδιά
Χρήσιμες πληροφορίες για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών στα παιδιά thumbnail

Χρήσιμες πληροφορίες για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών στα παιδιά

Τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να βουρτσίσουν αποτελεσματικά τα δόντια τους. Οι γονείς τους είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο βούρτσισμα των δοντιών. Από την ηλικία των 8 και μετά, τα παιδιά μπορούν πλέον μόνα τους να βουρτσίζουν τα δόντια τους με την επίβλεψη του γονέα.


Τα παιδικά δόντια πρέπει να διατηρούνται υγιή μέχρι να αντικατασταθούν από τα ενήλικα δόντια. Τα παιδικά δόντια είναι πολύ σημαντικά στην ομιλία και επίσης παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των μόνιμων δοντιών καθώς και στην ανάπτυξη του σαγονιού του παιδιού. Οι γονείς πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στα παιδιά. Τα μικρά παιδιά μιμούνται, συνεπώς οι γονείς τους θα πρέπει να προσπαθούν να διατηρούν μια άριστη στοματική κατάσταση του στόματος και των δοντιών τους.


Το βούρτσισμα των δοντιών θα πρέπει να ξεκινά όταν εμφανίζεται το πρώτο δοντάκι του παιδιού. Στην πραγματικότητα, ακόμη και πριν την εμφάνιση δοντιών θα πρέπει ο γονιός να καθαρίζει τα ούλα του μωρού του. Οι Παιδοδοντίατροι συμβουλεύουν τους γονείς να χρησιμοποιούν ένα βρεγμένο κομμάτι ύφασμα για να καθαρίζουν τα ούλα του παιδιού τους δύο φορές την ημέρα, μετά το φαγητό. Με το που εμφανιστεί το πρώτο δόντι, οι γονείς πρέπει να αγοράσουν μια οδοντόβουρτσα, ειδική για παιδιά. Οι οδοντόβουρτσες για παιδιά είναι διαφορετικές από εκείνες των ενηλίκων. Οι τρίχες της βούρτσας είναι πιο μαλακές και το χερούλι της πιο χοντρό. Ο γονιός πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια του παιδιού δυο φορές την ημέρα. Η οδοντόπαστα θα πρέπει να είναι φθοριούχος. Επικοινωνήστε με τον Παιδοδοντίατρο για την ακριβή ποσότητα  οδοντόπαστας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X