Αρχική / More / Δώρα / Δώρο βιβλίο "Εγώ και η Ανάγκη μου για τροφή (μετά τις στερητικές δίαιτες)"
Δώρο βιβλίο "Εγώ  και η Ανάγκη μου για τροφή  (μετά τις στερητικές δίαιτες)" thumbnail

Δώρο βιβλίο "Εγώ και η Ανάγκη μου για τροφή (μετά τις στερητικές δίαιτες)" 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERA – NΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014


 


ΑΛΙΚΗ  ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΓΩ  και  η  ΑΝΑΓΚΗ  μου  για  ΤΡΟΦΗ


(μετά τις στερητικές δίαιτες)


Σελίδες 240, Τιμή: 20 ευρώ (+ ΦΠΑ) – ISBN: 978-960-8397-64-4


 


«Σέβοµαι απολύτως το γεγονός ότι η παχυσαρκία αποτελεί ψυχο-σωµατική ασθένεια που χρήζει θεραπείας, και ως εκ τούτου πρέ-πει να δοθεί µεγάλη προσοχή στο ψυχικό κοµµάτι της νόσου και όχι µόνο στο οργανικό. Καµιά δίαιτα δεν είναι καλή αν δεν λαµβάνει υπ' όψιν της τον ψυχισµό του υπέρβαρου και τα αίτια του πάχους του.»


    Το ΕΓΩ και η ΑΝΑΓΚΗ μου για ΤΡΟΦΗ(μετά τις στερητικές δίαιτες) είναι το απόσταγμα της τριαντάχρονης επαγγελματικής πορείας μιας ανήσυχης και επίμονης διατροφολόγου, για την οποία η καταγραφή, η μελέτη και η ερμηνεία των αιτίων που οδηγούν τον σύγχρονο άνθρωπο στη βουλιμία και την παχυσαρ-κία αποτέλεσαν στόχο ζωής.


    Προσπαθώντας να διεισδύσει στη ρίζα του κακού, εμβαθύνει την έρευνά της με την αρωγή της Ψυχολογίας και εξετάζει τους παράγοντες που λειτουργούν επιβαρυντικά στον παχύσαρκο άνθρωπο, λαμβάνοντας υπ' όψιν της τις οικογενειακές, τις κοινω-νικές, τις οικονομικές και τις μορφωτικές συνθήκες διαφόρων θεραπευομένων της. Κινούμενη εκτός του παραδοσιακού πλαισίου που προτείνει «πρωινά / απογευματινά / βραδινά» και στερητικές «εβδομαδιαίες δίαιτες» οι οποίες υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους (και εξασφαλίζουν την ακόμα γρηγορότερη επαναπρόσληψή του), η Α. Π. εξετάζει τη βαθύτερη σχέση μας με το φαγητό και προτείνει πολλές εναλλακτικές γεύσεις και συνταγές, προτάσσοντας το θέμα της υγείας και της αρμονικής συνύπαρξης με τον ίδιο μας τον εαυτό.


    Η συγγραφέας του ΕΓΩ και η ΑΝΑΓΚΗ μου για ΤΡΟΦΗ(μετά τις στερητικές δίαιτες) διατυπώνει μια καινοτόμο και τολμηρή διατροφική αντίληψη και δε διστάζει να εξομολογηθεί τις προσωπικές της ανασφάλειες και ανησυχίες σε έναν τόμο που δανείζεται στοιχεία από τη διατροφολογία, από το δοκίμιο, αλλά και συχνά από τη λογοτεχνία.


 


«Η συγγραφέας προτείνει ένα σύστημα ανθρωποκεντρικό, το οποίο κοιτάζει τον παχύσαρκο "στα μάτια και όχι στο λίπος". Εκκινώντας από μια στάση σεβασμού, συμμαχίας και ενσυναίσθησης προς αυτόν, αποδεχόμενη τις βουλιμικές του κρίσεις και εντέλει, απαξιώνοντας τις απαγορεύσεις, επιχειρεί μια βαθύτερη κατανόηση αυτής της ψυχοσωμα-τικής ασθένειας που λέγεται παχυσαρκία.


    »Επιπλέον, η Α. Π. θεωρεί ότι, εκτός από την απόλαυση, η αυτοσυνείδηση και η αγάπη αποτελούν τα "πόδια" που μπορούν να μας οδηγήσουν στον στόχο, που είναι το να δημιουργήσουμε μια άλλη εικόνα σώματος βασισμένη στη γνώση, γι` αυτό και στη διαδικασία αυτήν εισάγει, με πρωτοτυπία, τέσσερις χαρακτηρότυπους παχυσαρκίας και περιγράφει τα τέσσερα στάδια αδυνατίσματος.


    »Προτείνει όρια, κανόνες, δεδομένα, σε ένα πλαίσιο μεταμόρφωσης της ζωής του παχύσαρκου, και συνδυάζει τη μεσογειακή με τη μακροβιοτική διατροφή σε μια προσπάθεια επανεύρεσης της πρωτογενούς λιτότητας και ισορ-ροπίας μεταξύ ανθρώπου-φύσης.»


Δημοσθένης Κερασίδης (www.koolnews.gr)

Η Αλίκη Πανοπούλου (1964)  φοίτησε σε ιδιωτική σχολή και έλαβε την ειδικότητα της διαιτητικής. Από το 1986  έως το 1990 εργάστηκε σε ιδιωτικό κέντρο αδυνατίσματος και από το 1991 έως σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως Σύμβουλος Διατροφής.΄Οσοι δεν προλάβουν να πάνε σήμερα στον Ιανό, μπορούν να μπουν στη κλήρωση όπου 2 τυχεροί θα κερδίσουν 2 βιβλία  του ΕΓΩ  και  η  ΑΝΑΓΚΗ  μου  για  ΤΡΟΦΗ  (μετά τις στερητικές δίαιτες) απλά στείλτε μας ονομα επώνυμο τηλέφωνο στο info@boro.gr!


 


Kαλή επιτυχία! 

Φόρμαεπικοινωνίας- Συμμετοχής σε Διαγωνισμό -

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X