Αρχική / Διατροφή / Τι πρέπει να κάνω για μία σωστή ανάπτυξη;
Τι πρέπει να κάνω για μία σωστή ανάπτυξη; thumbnail

Μάγδα, 12 ετών

Τι πρέπει να κάνω για μία σωστή ανάπτυξη;

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας, είμαι 12 ετών και θέλω να χάσω 5 κιλά. Είμαι 45 κιλά και έχω ύψος 1,57. Τι πρέπει να κάνω ώστε να έχω και μία σωστή ανάπτυξη;


Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, διαιτολόγος – διατροφολόγος


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καλησπέρα σας,


Λαμβάνοντας υπόψη ότι το βάρος σας σε σχέση με το ύψος σας είναι ήδη χαμηλό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβείτε σε προσπάθεια απώλειας βάρους. Η ανάπτυξη όπως πολύ σωστά το ρωτάτε επηρεάζεται αρνητικά από την ανεπαρκή σίτιση αλλά και από το χαμηλό σωματικό βάρος. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας σίγουρος τρόπος να μειώσετε το βάρος σας επιπλέον, χωρίς ταυτόχρονα να θέσετε σε κίνδυνο την ανάπτυξη αλλά και την υγεία σας. Εάν η εικόνα του σώματός σας δε σας ικανοποιεί, τότε μέσω της άσκησης μπορείτε να το αγαπήσετε περισσότερο χωρίς να χρειαστεί να χάσετε βάρος. Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια βάρους αντενδείκνυται στην περίπτωσή σας, οπότε θα ήταν σκόπιμο να περιμένετε να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή μέσα στα επόμενα χρόνια χωρίς απαραίτητα να πάρετε βάρος. Αυτό που θα είχε νόημα να στοχεύσετε είναι να αγαπήσετε τον εαυτό σας όπως είναι τώρα και αν το παραμικρό σας εμποδίζει σε αυτό, να συζητήσετε με αγαπημένα πρόσωπα αυτή την ανησυχία.


Με εκτίμηση,
Εκάβη Γεωργουσοπούλου


 


 


Βιογραφικό


Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος  του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, όπου έλαβε βαθμό πτυχίου 8.2.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στη διαμόρφωση ατομικών διαιτολογίων σε άτομα με ανάγκη για απώλεια βάρους, αλλά και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο, χρόνια νεφρική νόσο, νεοπλασίες), όπως επίσης και σε άτομα με ανάγκη για ειδική σύσταση της δίαιτας, όπως οι εγκυμονούσες, οι θηλάζουσες, οι αθλητές και τα παιδιά. Έκανε πρακτική άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου σε πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (ΓΝΑ Αττικό, Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", ΓΝΑ "Γεννηματάς", ΓΝΑ "Αγία Όλγα", ΓΝΑ ΚΑΤ).

Μετεκπαιδεύτηκε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική, στην Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Εργάζεται σήμερα στο διαιτολογικό τμήμα της κλινικής Cosmetic Derma Medicine. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη κλινική Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής στην καρδιά της Αθήνας.

Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπύλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συμμετάσχει ως Διαιτολόγος – "investigator" σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή νόσο.

Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει τιμηθεί υποτροφία για την εκπόνηση της διδιακτορικής της διατριβής από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X