Αρχική / More / Εργασιακά / Είμαι 60 ετών.Πότε θα συνταξιοδοτηθώ;
Είμαι 60 ετών.Πότε θα συνταξιοδοτηθώ; thumbnail
Ένας αναγνώστης μας ρωτά: «Eίμαι Δημόσιος υπάλληλος 60 χρονών. Προσελήφθηκα το 1985, έχω 28 χρόνια στο Δημόσιο και θα με ενδιέφερε η πρόωρη συνταξιοδότηση. Έχω κάνει αίτηση για αναγνώριση της στρατιωτικής μου θητείας(2χρόνια). Πριν από το 1985 είχα εργασθεί πρώτα στο Δημόσιο(ΔΕΗ) με 6μηνη σύμβαση, αργότερα σε ιδιωτικές εταιρίες για 2 χρόνια, ασφάλεια ΙΚΑ. Μπορώ να αναγνωρίσω πλασματικά χρόνια και  πόσα; Γενικά μπορώ να συνταξιοδοτηθώ νωρίτερα απο το “κανονικό”; Ευχαριστώ». Απαντά ο Δικηγόρος Δημήρης Μπούρλος Ο μόνος  χρόνος που μπορείτε να αναγνωρίσετε είναι ο χρόνος Στρατού.  Δεν έχετε δυνατότητα συνταξιοδότησης νωρίτερα από το «κανονικό».

Είμαι 60 ετών.Πότε θα συνταξιοδοτηθώ;

Ένας αναγνώστης μας ρωτά:

«Eίμαι Δημόσιος υπάλληλος 60 χρονών. Προσελήφθηκα το 1985, έχω 28 χρόνια στο Δημόσιο και θα με ενδιέφερε η πρόωρη συνταξιοδότηση. Έχω κάνει αίτηση για αναγνώριση της στρατιωτικής μου θητείας(2χρόνια).
Πριν από το 1985 είχα εργασθεί πρώτα στο Δημόσιο(ΔΕΗ) με 6μηνη σύμβαση, αργότερα σε ιδιωτικές εταιρίες για 2 χρόνια, ασφάλεια ΙΚΑ. Μπορώ να αναγνωρίσω πλασματικά χρόνια και  πόσα; Γενικά μπορώ να συνταξιοδοτηθώ νωρίτερα απο το “κανονικό”; Ευχαριστώ».

 

 

 

 

Απαντά ο Δικηγόρος Δημήρης Μπούρλος

Ο μόνος  χρόνος που μπορείτε να αναγνωρίσετε είναι ο χρόνος Στρατού.  Δεν έχετε δυνατότητα συνταξιοδότησης νωρίτερα από το «κανονικό».

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X