Σάλος με οδηγό λεωφορείου: Κατέβασε τυφλή γυναίκα επειδή συνοδευόταν από σκύλο thumbnail

Σάλος με οδηγό λεωφορείου: Κατέβασε τυφλή γυναίκα επειδή συνοδευόταν από σκύλο

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ ζήτησε από μία γυναίκα με προβλήματα όρασης να αποβιβαστεί από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί της τον σκύλο-οδηγό της, που δεν φορούσε το απαιτούμενο φίμωτρο.


Σύμφωνα με την ανάρτηση της γυναίκας στο λογαριασμό της facebook, ο οδηγός απαίτησε από την ίδια να κατέβει από το λεωφορείο και όταν εκείνη αρνήθηκε τότε κάλεσε την αστυνομία.


«Ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία (κι όχι εγώ όπως έπρεπε), εξαιτίας της Μέη (του σκύλου οδηγού) και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα… Αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δεν σέβεται τίποτα και παντός υπευθύνου φορέα».


«Η αναπηρία δεν είναι επιλογή κανενός» αναφέρει στην ανάρτηση της και συνεχίζει: «Επιβλήθηκε στον οδηγό, διοικητικό πρόστιμο κι έπεται συνέχεια διότι η μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά, αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για κάποιο λόγο δεν συνδέεται με την άρνηση εισόδου σε ένα σκύλο – οδηγό τυφλών».Τι δήλωσε στο enikos.gr ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ


Το enikos.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ,Λεωνίδα Σκούλο προκειμένου να σχολιάσει το περιστατικό και όπως δήλωσε ο οδηγός του λεωφορείου δεν γνώριζε ότι οι σκύλοι που συνοδεύουν άτομα με προβλήματα όρασης επιτρέπεται να επιβαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


«Ο οδηγός δεν ήταν προκλητικός απέναντι στη γυναίκα. Απλά δεν γνώριζε ότι ο νόμος προβλέπει τα σκυλιά – οδηγοί να βρίσκονται στο λεωφορείο και χωρίς να φορούν φίμωτρο».


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, ο οδηγός του λεωφορείου δεν κάλεσε την αστυνομία καθώς όπως είπε: «Ενώ είχε σταματήσει το λεωφορείο πέρασε μία ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και τότε ο οδηγός τους ρώτησε αν επιτρέπεται να βρίσκεται στο λεωφορείο σκύλος – οδηγός».


Ο κ. Σκούλος ανέφερε πως «ο οδηγός ζήτησε από τη γυναίκα να κατέβει από το λεωφορείο και εκείνη αρνήθηκε. Μετά από απαίτηση της ίδιας πήγαν στο αστυνομικό τμήμα».


«Στο αστυνομικό τμήμα δεν έγιναν μηνύσεις και το θέμα θεωρείται λήξαν» πρόσθεσε.


www.enikos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X