Αυξητική γλουτών: Σημασία έχει η χρήση ασφαλών και εγκεκριμένων υλικών  thumbnail

Αυξητική γλουτών: Σημασία έχει η χρήση ασφαλών και εγκεκριμένων υλικών

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΩΝ


 


Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος


  


 


Η Αυξητική Γλουτών αποσκοπεί στην αύξηση του όγκου των γλουτών. Η διαδικασία προϋποθέτει την προσθήκη υλικού, το οποίο θα δώσει τον απαιτούμενο όγκο. Ανάλογα με το είδος αυτού του υλικού ορίζονται και οι διαφορετικές τεχνικές.


Η συνηθέστερη μέθοδος είναι αυτή της χρήσης ενθεμάτων σιλικόνης. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αναπτυχθεί αρκετά η αύξηση των γλουτών με χρήση λίπους.


Όποια μέθοδος όμως και αν επιλεγεί, ιδιαίτερη σημασία έχει η χρήση ασφαλών και εγκεκριμένων υλικών και μεθόδων, ώστε να μην παρουσιάζονται προβλήματα, όπως κατά καιρούς συμβαίνει, όταν για λόγους οικονομίας χρησιμοποιούνται υλικά μη εγκεκριμένα και από ιατρούς μη ειδικούς.


Είδη τεχνικών


Αυξητική με χρήση ενθεμάτων.


Υπάρχουν ενθέματα ειδικά για τους γλουτούς. Οι ιδιαιτερότητες που αυτά έχουν αφορούν στο σχήμα τους, αλλά και στην διαφορετικότητα του υλικού. Όσον αφορά στο σχήμα υπάρχουν δύο κατηγορίες, τα στρογγυλά και τα ωοειδή. Όσον αφορά στην υφή της σιλικόνης, αυτή είναι πολύ πιο συνεκτική (cohesive) από αυτή που χρησιμοποιείται στην αυξητική μαστών. Η επιλογή του τύπου του ενθέματος, καθώς και του μεγέθους του γίνεται μετά από συνεννόηση του ιατρού με το ενδιαφερόμενο άτομο κι έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες στην κατασκευή των γλουτών, καθώς και τις επιθυμίες του ατόμου.


 Η τομή για να τοποθετηθεί το ένθεμα είναι κάθετη και γίνεται στο άνω μέρος της σχισμής των γλουτών, έτσι ώστε να μην είναι αντιληπτή. Στην αύξηση με εμφύτευση λίπους τα σημάδια είναι ανεπαίσθητα και πολλές φορές δεν διακρίνονται.


Η επέμβαση διαρκεί 1,5 με 2 ώρες περίπου.


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΛΟΥΤΩΝ

Ο χρόνος αποθεραπείας, καθώς και ο χρόνος που απαιτείται για την επιστροφή στην εργασία, κυμαίνεται από 3-10 ημέρες. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο κάθισμα. Οι γλουτοί είναι πλήρως εμφανίσιμοι μετά από 20 μέρες περίπου. Το τελικό αποτέλεσμα θα το έχει κανείς μετά από 6 μήνες.


Αθανάσιος Χριστόπουλος


Πλαστικός Χειρουργός


link για περισσότερες πληροφορίες:


http://www.πλαστικοςχειρουργος.gr/ 


  


Μουσών 1 – 11524 Αθήνα


210-6985678


anaplasis@a-a.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X