Δικαιούμαι νυχτερινή αποζημίωση; thumbnail

Ο ΧΑΡΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Δικαιούμαι νυχτερινή αποζημίωση;

Δικαιούμαι νυχτερινή αποζημίωση;

Αναγνώστης μας ρωτά: Καλησπέρα, θα ήθελα να με ενημερώσετε στο εξής. Είμαι υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού. Εδώ και ένα χρόνο έχω αλλάξει κλάδο από ΔΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ έγινα ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ. Θα ήθελα να γνωρίζω εάν δικαιούμαι νυχτερινή αποζημίωση και εάν ναι να κινηθώ νομικά; Ευχαριστώ.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο δικηγόρος Άρης ΠήτταςΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το ωράριο εργασίας του φυλακτικού προσωπικού των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για τον κλάδο ΔΕ Νυκτοφυλάκων έχει καθορισθεί το εξής : 22.00 ώρα προσέλευσης και 06.00 ώρα αποχώρησης.


Αντίστοιχα για τους κλάδους ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης το ωράριο εργασίας καθορίστηκε σε βάρδιες μεταξύ των ωρών 06.00 και 22.00. Εφόσον πραγματοποιείτε όντως νυχτερινή εργασία, δικαιούστε επιπλέον αμοιβή. Η μόνη αλλαγή κλάδου δεν επιφέρει υποχρεωτικά μεταβολή και στο μισθολόγιο. Τέλος, η παραγραφή των μισθολογικών αξιώσεων κατά του Δημοσίου είναι διετής. 

 


Μετά τιμής,


Άρης Πήττας, Δικηγόρος
Λ. Αλεξάνδρας 49 (Αθήνα) / Γ. Παπαδημητρίου 18 (Αχαρναί)
210 6450078 / 697 4099253
www.pittasvasileioslawfirm.com[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X