Γνώρισα τους γονείς του αγοριού μου και αγχώθηκα πολύ. Πώς θα το διαχειριστώ; thumbnail

Η αναγνώστρια του boro.gr, Ελένη

Γνώρισα τους γονείς του αγοριού μου και αγχώθηκα πολύ. Πώς θα το διαχειριστώ;

Είμαι 30 χρονών και έχω σχέση με έναν παλιό συμμαθητή μου. Είναι ηθοποιός και μόλις αρχίσαμε να μιλάμε, μου είπε αμέσως να πάω να τον δω στο θέατρο με την παρέα μου (7-8 άτομα) και θα μας κάνει δώρο τα εισιτήρια. Εγώ βέβαια δεν το δέχτηκα και πήγα με μια φίλη και μείναμε μετά που είχε παρτάκι. Τρελαθήκαμε μόλις βρεθήκαμε κι οι δυο. Από τότε σχεδόν είχαμε σχέση, αλλά ήμουν ντροπαλή και δεν ήθελα γιατί ήδη μας σχολίαζαν οι άλλοι. Έτυχε να είναι και η μαμά του στο θέατρο που δεν την είχα ξαναδεί και μιλούσαμε.


Την επόμενη βδομάδα πήγα σε άλλο θέατρο που δεν έπαιζε, αλλά βοηθούσε στη σκηνή. Με το που φτάνω με περίμενε και μου λέει είναι εδώ και οι γονείς μου. Εγώ έπαθα τρακ, αλλά δεν το έδειξα. Με κέρασαν εκείνοι και γνωριστήκαμε. Μετά μπήκαμε μέσα και όταν τέλειωσε, μου είπαν οι δικοί του να με φέρουν σπίτι, αλλά εγώ είπα ότι θα μείνω που μου είχε πει να κάτσουμε με τους συναδέλφους του. Εκεί κάπως μας κατάλαβαν και κοιταχτήκαμε και από τότε είμαστε μαζί!


Δυστυχώς μετά έφυγα για διακοπές και έλειπα 1 μήνα και μάλλον νευρίασε. Αλλά μιλούσαμε μέσω τηλεφώνου και ίντερνετ πολύ. Κάποια στιγμή άρχισε εκείνος να μου στέλνει φωτογραφίες και βίντεο από όπου είναι.


Από το τηλέφωνο τον ρώτησα κάποια στιγμή εάν είπαμε τότε στους γονείς του ότι καταγόμαστε από το ίδιο νησί κι εκείνος μου λέει "δε θυμάμαι το είπαμε; γιατί αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα!" Εκεί έμεινα γιατί πιστεύω ότι εννοούσε ότι θα μάλωνα με τον πατέρα του! Και τώρα που άρχισαν οι παραστάσεις του με θέλει εκεί στην πρεμιέρα και σε όλες τις πρόβες. Και να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ. Περιμένω την βοήθεια σας!


H απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Μου είναι δύσκολο να καταλάβω το είδος της βοήθειας που επιθυμείς να λάβεις ακριβώς. Περιγράφεις την πορεία της σχέσης σου όπου φαίνεται να τονίζεις σε πολλά σημεία την γνωριμία σου με τους γονείς του αγοριού σου. Το κείμενο σου αποπνέει ένα φόβο από την μεριά σου για την εντύπωση που τους άφησες. Ακόμη, δεν κατανοώ τον λόγο που θα μαλώσεις με τον πατέρα του αν καταλάβει ότι είστε συντοπίτες. Άρα, ίσως λείπουν κάποια βασικά στοιχεία από το κείμενό σου που πιθανότατα θα με βοηθούσαν.


Παρατηρώντας όμως την επιρροή που φαίνεται να έχουν οι απόψεις των γονιών του συντρόφου τόσο σε εσένα, όσο και σε εκείνον θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή σε αυτό το κομμάτι. Από τη στιγμή που πρόκειται να χτίσετε μια καινούργια σχέση από κοινού, καλό θα ήταν να θέσετε κάποια όρια όσον αναφορά την επιρροή που θα έχουν οι αξίες, οι ανάγκες και οι απόψεις τους πάνω στο δικό σας νέο δημιούργημα, δηλαδή την σχέση σας. Αφήστε τον εαυτό σας να εκφραστεί ελεύθερα με βάση τις δικές σας επιθυμίες και ανάγκες και δώστε χώρο έκφρασης στα δικά σας ειλικρινή συναισθήματα, θέτοντας όρια στο περιβάλλον σας.


Μαρία Λαΐου, Ψυχολόγος ΜSc
τηλέφωνο 6986823375
e-mail: maria.p.laioupsychology@gmail.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X