Τι είναι η εθνική σύνταξη γήρατος; thumbnail

Ο 76χρονος Κωστής, αναγνώστης του boro.gr,

Ο ειδικός μας συνεργάτης σάς απαντά...

Τι είναι η εθνική σύνταξη γήρατος;

Ο συνεργάτης μας Εργατολόγος – Δικηγόρος, Δημήτρης Μουσελίμης, (www.e-syntaxi.gr) απάντησε στο ερώτημά σαςΕΡΩΤΗΣΗ: Ήθελα σας παρακαλώ να σας ρωτήσω αν μπορώ να βγάλω κάποια σύνταξη. Ακούω για εθνική σύνταξη γήρατος κτλ που δεν γνωρίζω και τι ακριβώς είναι. Έχω μέχρι το 1975, 2253 ένσημα ΙΚΑ σαν εμποροϋπάλληλος και απο το Σεπτέμβριο του 2013 έως σήμερα, βάζω ένσημα στον ΟΑΕΕ 4 χρόνια και 2 μήνες σε ένα κατάστημα εστίασης που άνοιξαν τα παιδιά μου. Το κατάστημα δεν πάει καλά και τον Δεκέμβριο θα το κλείσουμε. Στο μεσοδιάστημα απο το 1975 και πριν το 2008 αρρώστησα απο καρκίνο, ενω έχω και καρδιαγγειακά προβλήματα και προβλήματα συνέπεια του καρκίνου. Πριν βάλω ένσημα στον ΟΑΕΕ, μου αναγνωρίστηκε απο υγειονομικές επιτροπές ΚΕΕΠΑ αναπηρία 67% το 2009.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για σύνταξη αναπηρίας θα πρέπει να ξαναπεράσετε από ΚΕΠΑ προκειμένου να καθορισθεί εκ νέου ποσοστό αναπηρίας. Για σύνταξη γήρατος απαιτούνται τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης και η ηλικία των 67 ετών για πλήρη σύνταξη.


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X