Αρχική / Σχέσεις / Σχέσεις: “Μ' αρέσει κάποιος που δεν με θέλει. Πώς θα τον κερδίσω;”
Σχέσεις: “Μ' αρέσει κάποιος που δεν με θέλει. Πώς θα τον κερδίσω;” thumbnail

Η 22χρονη Γιώτα, αναγνώστρια του boro.gr,

Μου αρέσει ένα αγόρι. Κάναμε κάτι, αλλά μετά τίποτα γιατί θα τα ξανάβρισκε με την πρώην του. Εγώ ακόμα τον θέλω. Μπορώ να κάνω κάτι;

Σχέσεις: “Μ' αρέσει κάποιος που δεν με θέλει. Πώς θα τον κερδίσω;”

Μου αρέσει ένα αγόρι. Κάναμε κάτι, αλλά μετά τίποτα γιατί μου είπε ότι θα τα ξανάβρισκε με την πρώην κοπέλα του. Παρόλα αυτά δεν προχώρησε μαζί της. Εγώ ακόμα τον θέλω. Μπορώ να κάνω κάτι;


Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:


Αγαπητή αναγνώστρια,


Υπάρχει ένας μύθος στον τομέα των σχέσεων ο οποίος λέει πως με το να τροποποιήσεις τη συμπεριφορά ή την εμφάνιση σου, μπορείς να «κάνεις» τον άλλο να σε θέλει. «Αν έχανα 5 κιλά θα του άρεσα», «αν προσποιηθώ ότι μου αρέσει και μένα το ποδόσφαιρο θα με βρει ενδιαφέρουσα».


Όμως, πόση επιτυχία μπορεί να έχει μία σχέση που έχει ξεκινήσει με τόσο «κόπο» και βασισμένη σε προσποιητές πρώτες εντυπώσεις; Επίσης, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα νιώσουν έλξη για εσένα χωρίς να «κουραστείς» και θα θέλουν εσένα γι' αυτό ακριβώς που είσαι.


Ένα δεύτερο θέμα που συνδέεται με το πρώτο, είναι η αυτόματη σκέψη που ψάχνει να βρει σφάλμα σε εμάς όταν κάποιος δεν ανταποκρίνεται στο ερωτικό μας ενδιαφέρον. Όμως, δεν ταιριάζουν όλοι με όλους, και αυτό είναι ΟΚ. Δεν χρειάζεται να φταίει κάποιος, πόσο μάλλον εμείς οι ίδιοι.


Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως αν με την συμπεριφορά του σου λέει πως μάλλον δεν θέλει να κάνετε σχέση, τότε το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να προχωρήσεις παρακάτω. Είναι κρίμα να επενδύεις χρόνο και συναίσθημα σε κάποιον που δεν νιώθει το ίδιο. Κάνε «οικονομία» στο συναίσθημα και δώσε το σε κάποιον που να σε θέλει όπως τον θες και εσύ. Πίστεψε, αξίζει περισσότερο και έχει να σου δώσει πολλά περισσότερα!

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X
[contact-form-7 id="192177" title="Popup"]