Τον αγαπώ, αλλά δεν περνάω καλά στη σχέση. Πρέπει να χωρίσω;

Είμαι με ένα πολύ καλό παιδί εδώ και 4 χρονιά σχεδόν. Τον τελευταίο χρόνο, δεν τα πηγαίνουμε καθόλου καλά. Νιώθω ότι ζητάμε άλλα πράγματα από μια σχέση. Τον αγαπάω, άλλα δεν είμαι καλά μαζί του, δεν με κάνει να χαμογελάω. Τα Χριστούγεννα μαλώσαμε και χωρίσαμε για δυο ήμερες. Ήμουν πολύ στενοχωρημένη, άλλα ένιωθα ότι μου είχε φύγει ένα βάρος. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Τα βρήκαμε με δίκη του πρωτοβουλία. Προσπαθεί, άλλα δεν έχει αλλάξει κάτι από την πλευρά μου. Εξακολουθώ να μην περνάω καλά μαζί του. Δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω μαζί του ή να διακόψω.

Στο ερώτημά σας απαντά η Aσημίνα Κουλουκούρη, Κλινική Ψυχολόγος, akouloukouri.gr:

Όπως λέτε επανειλημμένα και η ίδια, η σχέση αυτή δεν σας καλύπτει συναισθηματικά ή και σε άλλους τομείς. Το αντιλαμβάνεστε λοιπόν ξεκάθαρα. Μια καλή σχέση χρειάζεται να σας δημιουργεί θετικό συναίσθημα και να έχει ενεργή εξέλιξη για σας και τον σύντροφο σας. Διαφορετικά απλά σας εμποδίζει να ασχοληθείτε με αλλά πράγματα ή να βρείτε αυτόν με τον οποίο θα ταιριάζετε πραγματικά.

Πολλές γυναίκες έχουν ένα θέμα με τον αποχωρισμό και φοβούνται να μείνουν μόνες ή να δυσαρεστήσουν τον σύντροφο τους, όμως το πιο δίκαιο είναι να τον αφήσετε να βρει κάποια που να τον αγαπά γι’ αυτό που είναι και να βρείτε κι εσείς κάποιον που να σας καλύπτει πραγματικά.

Επίσης να τονίσω ότι το αν θα είστε χαρούμενη κι αν θα χαμογελάτε δεν εξαρτάται από τη σχέση κυρίως, αλλά από εσάς κατά βάση, το να περιμένετε από έναν άλλον να σας κάνει να χαμογελάτε αποκλειστικά μπορεί να σημαίνει ότι δεν ασχολείστε η ίδια επαρκώς με εσάς. Θα περάσετε, λοιπόν, μια απαραίτητη περίοδο μονή σας, με αρκετές στενάχωρες στιγμές στην αρχή στην οποία θα εξελιχτείτε και μετά όταν θα κατακτήσετε τη θέση του να περνάτε και μονή σας καλά, θα διαλέξετε από άλλη θέση έναν καλύτερο σύντροφο.

Σχετικά άρθρα