Ερωτική απόρριψη: Τι πρέπει να σκεφτείς όταν μείνεις μόνος;

Είχα σχέση με έναν παντρεμένο και πριν λίγους μήνες αποφάσισε από κοινού με τη σύζυγό του να χωρίσουν. Μου ανακοίνωσε ότι θα χωρίσει και σε λίγο καιρό θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί κανονικά. Θα έμενε στο σπίτι μέχρι να γίνει αποδεκτό και από το παιδί. Να φύγει με πιο αξιοπρεπή τρόπο χωρίς να πληγώσει το παιδί.

Η σχέση μας μαθεύτηκε στη σύζυγό του και εκεί είναι που ξεκίνησαν οι πιέσεις προς αυτόν: Κλάματα, παρακάλια, συναισθηματικός εκβιασμός, κ.α. Ύστερα από μεγάλη πάλη με τον εαυτό του, αποφάσισε να επιστρέψει λέγοντας μου ότι έτσι κάνει το λιγότερο κακό. Δηλαδή ότι δεν θα πληγώσει εκείνη και το παιδί. Δήλωνε πολύ ερωτευμένος μαζί μου, αλλά με πόνο αποφάσισε να μείνει εκεί.

Υποφέρω πολύ γιατί είχα πάρα πολλά συναισθήματα αγάπης και έρωτα. Θα ήμουν δίπλα του σε όλα και με άδειασε. Δεν μπορώ και δεν θέλω να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν… Τι πρέπει να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος με τον όποιον διατηρούσατε έναν δεσμό, βρισκόταν ανάμεσα σε ένα μεγάλο δίλημμα και ο ίδιος πήρε την απόφασή του για να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο την ζωή του, δηλαδή όπως ήταν πριν σας γνωρίσει.

Εσείς τώρα από την πλευρά σας είναι κατανοητό να αισθάνεστε άσχημα όπως θα συνέβαινε και από την άλλη πλευρά εάν επέλεγε εσάς κι όχι την σύζυγό του και το παιδί του, όμως θα πρέπει κι εσείς να αποφασίσετε εάν θα παραμείνετε στη σκιά της δικής του απόφασης η οποία σας κάνει να νιώθετε άσχημα ή εάν θα προχωρήσετε παίρνοντας όλη αυτή την κατάσταση ως ένα πολύ καλό μάθημα, κρατώντας τις όμορφες στιγμές και φυσικά δημιουργώντας την πεποίθηση ότι θα προχωρήσετε  σε κάτι καλύτερο για την προσωπική σας ζωή, που θα σας φέρνει εσωτερική γαλήνη και ηρεμία που είναι και το ζητούμενο μιας ισορροπημένης σχέσης.

Σχετικά άρθρα