Σχέση μόνο για σεξ: Να το ζήσω ή να φύγω;

Τον ξέρω χρόνια. Αφού χώρισα από τον γάμο μου (έχω και ένα παιδί), ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε. Από παλιά φλερτάραμε με τα μάτια, δεν τον έβλεπα σαν άγνωστο. Ολοκληρώσαμε τη σχέση μας από το πρώτο ραντεβού. Αν και πάλευα με τις αναστολές μου, αφέθηκα. Είχα βγει και από έναν άσχημο γάμο. Εδώ και έναν χρόνο βρισκόμαστε για σεξ και μου το ξεκαθάρισε από την αρχή αυτό. Βέβαια μιλάμε πολύ και έχουμε επικοινωνία όταν βρισκόμαστε. Μου είχε πει ότι έχει θέματα οικειότητας και ότι φοβάται να δεθεί. Μου έχει πει ότι δεν αισθάνεται τίποτα για έμενα και μια φορά μου είχε πει ότι και το σεξ μας δεν είναι και πολύ καλό, αλλά παρόλ’ αυτά συνεχίζει να έρχεται. Κάποιες φορές, πήγε να δεθεί μαζί μου και μου είπε ότι του βγάζω συναισθήματα, αλλά μετά μαζεύτηκε και πάλι. Εγώ δεν ξέρω τι αισθάνομαι για αυτό. Νομίζω ότι είναι και λίγο εγωιστικό να πω την αλήθεια, επειδή είναι κάτι άπιαστο. Συνήθως εγώ του στέλνω πρώτη και εκείνος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μου. Αν δεν του άρεσε το σεξ θα ερχόταν ένα χρόνο τώρα; Γιατί δεν έχει ανάγκη αυτός, μπορεί να έχει γυναίκες και σίγουρα έχει. Η αλήθεια είναι ότι εγώ κάνω το βήμα, όχι αυτός.

Αν τύχει και βρεθούμε τυχαία σε κάποιο μέρος, δεν παίρνει τα μάτια του από πάνω μου. Μου έχει πει ότι εγώ έχω κάνει έναν κύκλο ζωής, ενώ αυτός όχι. Παραδέχομαι ότι πολλές φορές τον πιέζω. Του έχω δείξει την άσχημη πλευρά μου, αλλά μετά τον αφήνω για λίγο και ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μου. Όντως το σεξ μας δεν είναι το καλύτερο, αλλά και πάλι βρισκόμαστε καθώς εγώ νιώθω άνετα μαζί του. Εδώ και έναν χρόνο που βρισκόμαστε, έχει τύχει να βρεθούμε και 2 φορές την εβδομάδα και άλλες φορές 2 φορές το μήνα. Δεν το έχω παίξει δύσκολη για να δω τι θα κάνει αν δεν επικοινωνήσω. Εγώ τον έχω μάθει έτσι και πολλές φορές το νιώθω ότι του σπάω τα νεύρα, αλλά και πάλι ανταποκρίνεται. Έχουμε πει ότι η σχέση μας είναι μόνο σεξουαλική, αλλά νομίζω ότι συνηθίσαμε έτσι. Τι με συμβουλεύετε; Να το ζήσω και όπως πάει η να μην ξανά επικοινωνήσω μαζί του;

Στο ερώτημά σας απαντά η Aσημίνα Κουλουκούρη, Κλινική Ψυχολόγος:

Είναι εμφανές από τη διήγησή σας ότι η όλη σχέση συντηρείται μόνο από εσάς για λόγους που προφανώς έχουν να κάνουν με την ανασφάλεια που πιθανώς αισθάνεστε μετά από ένα διαζύγιο και σε μια εσφαλμένη προσπάθεια να αισθανθείτε ξανά γυναίκα επιθυμητή και ευτυχισμένη. Μετά από έναν χωρισμό, καλό είναι να μένει κανείς μόνος του να συνέλθει αντί να μπαίνει σε νέες περιπέτειες κι αυτό γιατί αν δεν βρει τον εαυτό του και την αυτοπεποίθηση του θα κάνει τα ίδια ή χειροτέρα στην επόμενη κατάσταση γιατί αυτό που έχετε δεν είναι “σχέση” (relationship), αλλά «κατάσταση» (situationship).

Τον «παίρνετε εσείς και έρχεται» άρα αν δεν τον πάρετε δε θα έρθει, αυτό τα λέει όλα και κυρίως ότι δεν σας θέλει πραγματικά και καλό είναι να τα δεχτείτε ψύχραιμα. Σας έχει πει κακοποιητικά λόγια για τις σεξουαλικές σας ικανότητες, τα οποία έχετε δεχτεί και επιμένετε να μένετε με κάποιον που όχι απλώς δεν σας φέρεται με αγάπη και σεβασμό, αλλά επιπλέον έχει δηλώσει από την αρχή ότι είναι «δεσμοφοβικός» ( παρεμπιπτόντως αυτό είναι δικό του θέμα, δεν σχετίζεται με εσάς, αν είναι πράγματι έτσι και δεν είναι μια δικαιολογία).

Χρειάζεται να δουλέψετε σοβαρά την αυτοεκτίμησή σας και την αυτοπεποίθησή σας  με ειδικό, και με πολύ διάβασμα πάνω στις τεχνικές των ανδρών, πριν κοιτάξετε άνδρα ξανά, κατά την γνώμη μου.

Στην παρούσα κατάσταση του δείξατε ότι θέλετε μόνο σεξ, πηγαίνοντας μαζί του από το πρώτο βράδυ, ενώ θέλατε πολλά περισσότερα. Το σεξ δεν είναι καν καλό κι όμως οι συναισθηματικές σας ανάγκες είναι τόσες που δέχεστε να τον βολεύετε σε μια σεξουαλική σχέση, ενώ εσείς θέλετε πολλά παραπάνω. Είναι απολυτά φυσικό να είστε πολύ θυμωμένη κι απογοητευμένη. Αυτό δεν είναι η άσχημη πλευρά σας, είναι η φυσιολογική πλευρά σας που καταπιέζεται σε μια σχέση από την οποία παίρνει ψίχουλα, ενώ θέλει ολόκληρο… κέικ.

Δεν χρειάζεται να νιώθετε ένοχη, χρειάζεται όμως να δείτε αυτή την πολύ μεγάλη σας ανάγκη για επιβεβαίωση που φαίνεται στο πόσο μετράτε ένα βλέμμα που σας ρίχνει δημόσια ή το ότι απλά έρχεται. Αξίζετε πολλά παραπάνω από μια σχέση χρήσης και ελπίζω να τα διεκδικήσετε από τον εαυτό σας πρώτα και κατόπιν από τον επόμενο.

Α. Κουλουκούρη
Κλινική Ψυχολόγος
Εξειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία  Ψυχοπαθολογία και Ψυχανάλυση
www.akouloukouri.gr

Σχετικά άρθρα