Είμαι προσκολλημένη στον σύντροφό μου. Πώς θα το σταματήσω;

Είμαι 28 ετών και έχω μια σχέση με κάποιον μεγαλύτερό μου. Περνάμε ωραία μαζί γελάμε και φαίνεται να έχουμε κοινά στοιχεία. Ωστόσο κάθε φορά που είμαστε μαζί, νιώθω την ανάγκη να είμαι προσκολλημένη πάνω του. Μου λέει ευγενικά πως θέλει να είμαι ανεξάρτητη. Επίσης, ο σύντροφός μου δεν έχει πλέον ερωτική διάθεση. Πρόσφατα ξέσπασα σε κλάματα λόγω της απόρριψης και μου είπε πως το τελευταίο διάστημα δεν είναι καλά. Με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο και μάλλον έχει κουραστεί από τις πολλές ώρες που εργάζεται, όπως λέει. Τι να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Αυτό που φαίνεται είναι αυτό που εσείς είπατε, ότι έχετε προσκολληθεί πάνω σε αυτή τη σχέση παραμερίζοντας εσάς και οτιδήποτε άλλο στην ζωή σας. Αυτό από μόνο του είναι ικανό να δημιουργεί ένα δυσάρεστο συναίσθημα στον σύντροφό σας, ο οποίος νιώθει αυτή την προσκόλληση και τη βιώνει σίγουρα δυσάρεστα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθει ένα βάρος και μια «ευθύνη», σκεπτόμενος ότι δεν σας αφορά οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο εκείνος σε έναν τέτοιο βαθμό και ως εκ τούτου να απομακρύνεται.

Είναι σημαντικό να θέσετε ως προτεραιότητα τον εαυτό σας, να κάνετε πράγματα για εσάς, να περνάτε δημιουργικό χρόνο ασχολούμενη με πράγματα που σας γεμίζουν και σας ευχαριστούν ρίχνοντας περισσότερο βάρος στον εαυτό σας και όχι στον σύντροφό σας. Αυτό είναι κάτι που θα φέρει ενδεχομένως ισορροπία στην σχέση σας και θα βοηθήσει τον σύντροφό σας να θέλει να είναι περισσότερο κοντά σας, χωρίς να νιώθει αυτό το βάρος που βάζετε εσείς πάνω του, στρέφοντας το ενδιαφέρον σας αποκλειστικά σε εκείνον.

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα