Αποπομπή του Άδωνη Γεωργιάδη ζητά το Μαξίμου – Τι απαντά ο ίδιος;

Την αποπομπή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη, ζητά το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Συντακτών, που αποκαλύπτει εμπιστευτική έκθεση, από τον Φεβρουάριο του 2017, της εταιρίας Novartis προς τα στελέχη της, η φαρμακοβιομηχανία επί της ουσίας ομολογεί το σκάνδαλο και προχωρά στη χαρτογράφηση του πολιτικού κόσμου, δηλαδή σε μια κατηγοριοποίηση σε «εχθρούς» και «πιθανούς φίλους», προκειμένου να χαράξει την τακτική της και ποιους να προσεγγίσει.
Στα ντοκουμέντα που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρεται το όνομα του Άδώνιδος Γεωργιάδη για τον οποίο η εταιρία αναφέρει πως δεν πρέπει να γίνει καμία επαφή μαζί του αφού φέρεται ως εμπλεκόμενος. Ως «πιθανός σύμμαχος» αναφέρεται ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και ως «έχων επιρροή στον επικεφαλής της ΝΔ» αναφέρεται ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για πλήρη κατάρριψη της θεωρίας περί σκευωρίας και ζητά «καθαρές απαντήσεις από τη ΝΔ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας.
Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε “κουκουλοφόροι” -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες.
Τότε, όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί “φέρονται να εμπλέκονται” και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας.

Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.
Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις:
Εμμένει ακόμη στο αστείο επιχείρημα περί σκευωρίας;
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη Αντιπρόεδρος της ΝΔ;
Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis».

Η απάντηση του Γεωργιάδη

Άμεση ήταν η απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο ζήτησε την αποπομπή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή νέα στοιχεία στην υπόθεση Novartis. «Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν τη λάσπη», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε ανάρτησή του στο facebook.

«Στις αρχές της εβδομάδος και ενώ η κυβέρνηση βρισκόταν πάλι απολογούμενη για τα γεγονότα της Τούμπας, πάλι ως “από μηχανής θεός” η κα Τουλουπάκη έστειλε στη Βουλή νέα στοιχεία για το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis. Από την αρχή όλα τα μέλη της Επιτροπής τα θεώρησαν άνευ σημασίας αλλά η κυβερνητική προπαγάνδα με αυτά προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα», γράφει ο βουλευτής σημειώνοντας ακόμη:
«Μέσα σε αυτά όμως υπάρχει και ένα χαρτί που ενώ είναι η μεγαλύτερη δικαίωση μου, εν τούτοις παρουσιάζεται διαστρεβλωμένο από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο οποίος προφανώς εκτελεί υπηρεσία. Το χαρτί αυτό του Οκτωβρίου του 2013 χωρίς όνομα, απευθύνεται σε κάποιον (η προπαγάνδα λέει σε μένα αν και εγώ ποτέ δεν έλαβα τέτοιο χαρτί, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό) όπου παρουσιάζει τις βασικές στοχεύσεις της Novartis για την πολιτική που θα ακολουθούσε το υπουργείο Υγείας στο μέλλον. Σημειώστε ότι σύμφωνα με την ψευδομάρτυρα στις 30/09/2013 είχα λάβει και 2.000.000 ευρώ (που τέτοια τύχη) από τη Novartis».

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα