Τι συζήτησαν Τσίπρας-Καμμένος – «Η συνεργασία θα συνεχιστεί μέχρι τέλους» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Περίπου μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι συζήτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα και για τον κύριο σκοπό που η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε. Τόνισε ότι δύο ήταν οι κύριοι στόχοι: η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η κάθαρση και πως «αυτοί οι δύο στόχοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους».

Σημείωσε ότι «γι’ αυτούς τους δύο στόχους που βάλαμε και τους οποίους είμαστε πάρα πολύ κοντά να εκπληρώσουμε, η συνεργασία αυτή, σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να γράφουν σενάρια, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με απόλυτο σεβασμό στις κόκκινες γραμμές και στις διαφορετικές πολιτικές θέσεις που από την αρχή έντιμα και ξεκάθαρα έχουμε θέσει ως όρο για τη συνεργασία μας».

Προσέθεσε ότι η συγκυβέρνηση «έσπασε» το κατεστημένο της αντιπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο για έντιμη πολιτική συνεργασία δύο διαφορετικών χώρων, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις εντός της κυβέρνησης, είναι δείγμα δημοκρατίας.

Επίσης, σημείωσε ότι για όλα τα θέματα ο ίδιος με τον πρωθυπουργό βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση και συντονισμό, όπως το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, αν και ο κ. Καμμένος επανέλαβε τον όρο «όμηροι» για τους Έλληνες στρατιωτικούς.

Για το ίδιο ζήτημα, υπογράμμισε ότι «η σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών είναι ένα διμερές θέμα το οποίο παίρνει και διεθνείς διαστάσεις με τις απόψεις που εκφράζουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ».

Όσον αφορά στο «Σκοπιανό» ζήτημα, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η συζήτηση για το Σκοπιανό είναι αυτή στα χέρια της ΠΓΔΜ. Οι συνταγματικές αλλαγές αποτελούν απόλυτη προϋπόθεση».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι «η τουρκική προκλητικότητα ανησυχεί όλη την Ευρώπη. Οι Ελληνες αξιωματικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και αυτό που ζητούν είναι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη… Το υπουργείο παίρνει όλα τα μέτρα».

Πηγή: topontiki.gr

Σχετικά άρθρα