Πώς αντιμετωπίζεται η ανασφάλεια μέσα σε μία σχέση;

Είμαι 22 χρόνων και ο σύντροφός μου 31. Είμαστε μαζί 3 χρόνια και είμαστε καλά. Νιώθω ότι με αγαπάει και τον αγαπώ και εγώ. Το πρόβλημα είναι οι αρνητικές σκέψεις που κάνω εγώ και οι ανασφάλειες που έχω. Όταν μαλώνουμε δεν μ’ αρέσει και στεναχωριέμαι. Όταν είναι πολύ γλυκός μαζί μου, νομίζω ότι δεν είναι καλό και νιώθω ανασφάλεια. Τι να κάνω για να αποφύγω αυτές τις σκέψεις;

Στο ερώτημά σας απαντά η Σοφία Αντύπα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, www.ipsychology.gr:

Απ’ ό,τι γράφετε, μοιάζει να αναγνωρίζετε αρκετά καλά τη δυσκολία σας μέσα στη σχέση το οποίο είναι και το πρώτο βασικό βήμα.

Λέτε πως είναι οι αρνητικές σας σκέψεις που δημιουργούν πρόβλημα, και οι ανασφάλειες σας. Εκεί ακριβώς, βρίσκεται και η λύση: Χρειάζεται να δουλέψετε πάνω σ’ αυτές τις σκέψεις και να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που τις δημιουργεί, από πού πηγάζουν, δηλαδή, και επίσης, από πού ξεκινάει η ανασφάλειά σας.

Αν νιώθετε πως δυσκολεύεστε και δεν ξέρετε ακριβώς από πού να αρχίσετε, τότε καλό θα είναι να ζητήσετε τη γνώμη κάποιου ειδικού, ώστε να το αντιμετωπίσετε και να μην σας χαλάσει την τωρινή σας σχέση, αλλά και οποιαδήποτε μελλοντική σας σχέση.

Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια μαγική συνταγή ώστε να τις αποφεύγετε τις αρνητικές σας σκέψεις, μόνο η δική σας προσωπική ενδοσκόπηση ως προς τα συναισθήματά σας, με ειλικρίνεια, μπορεί να σας βοηθήσει.

Σχετικά άρθρα