Πώς θα πείσω τον σύντροφό μου να κάνουμε παιδί με εξωσωματική;

Είμαι 48 χρονών χήρα, επιστήμονας υγείας. Εκείνος είναι 53, μουσουλμάνος που ζει από τα 17 του στην Ελλάδα. Έχουμε σχέση, περνάμε καλά, αλλά εγώ θέλω να παντρευτώ κι εκείνος δεν θέλει, γιατί λέει χάνει την ελευθερία του. Στο κράτος του έχει παντρευτεί και χωρίσει δυο φορές, χωρίς παιδιά, γιατί δεν ήθελε δεσμεύσεις. Δεν ξενοκοιτάει, είναι τρελός και παλαβός για μένα, αλλά δεν παντρεύεται κι εγώ θέλω. Δεν έχω παιδιά και ήθελα να κάνω ένα με εξωσωματική, αλλά ούτε αυτό θέλει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν πείθεται με τίποτα και είμαστε δυο χρόνια μαζί…

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είστε και οι δύο μεγάλα παιδιά και απ’ ό,τι φαίνεται ξέρετε τι θέλετε και οι δύο. Οπότε η συζήτηση που μένει να γίνει, εφόσον αυτά που θέλετε είναι συμπληρωματικά, είναι ποιος από τους δύο θα κάνει πίσω για να μπορέσει να συνεχίσει η σχέση σας.

Επίσης μπορείτε να συζητήσετε το ενδεχόμενο να υιοθετήσετε παιδί ή/και να κάνετε παιδί με εξωσωματική, αλλά από άλλο δότη. Εκφράστε αυτές τις ιδέες, αν σας ταιριάζουν στον άνδρα σας και δείτε πώς θα αντιδράσει σ’ αυτές.

Σχετικά άρθρα