Δε θέλει να δουλέψει. Ζει από τη σύνταξη της μάνας μου. Σκέφτομαι να τον χωρίσω…

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο πρόβλημα μου. Έχω σχέση τρία χρόνια και ζω με τον σύντροφό μου τα δυόμισι, αλλά τώρα σκέφτομαι σοβαρά να χωρίσω. Ο λόγος είναι πως δεν έχει διάθεση να βρει δουλεία.

Ενώ συμφωνήσαμε να μοιραζόμαστε τα έξοδα, εγώ δουλεύω καθημερινά και αυτός δεν έχει τη διάθεση να εργαστεί. Περιμένει από τη σύνταξη της μητέρας του. Κάτι που με ενοχλεί και που όταν το συζητάμε σκοτωνόμαστε. Του βρίσκω διάφορα, του κάνω βιογραφικά, αλλά είναι αδιάφορος. Οπότε, σκέφτομαι να το διαλύσω γιατί γενικά έχουμε αποξενωθεί…

Εκτός αυτού, δεν έχουμε εδώ και καιρό σεξουαλική ζωή. Δεν το επιδιώκει και περιμένει από μένα, που όμως έχω παγώσει απέναντι του. Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω κι άλλη υπομονή;

Στο ερώτημα απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ακούγεται σαν να έχει βολευτεί συναισθηματικά και βιοποριστικά ο σύντροφός σας. Οπότε δεν ακούγεται παράξενο το ότι έχετε κουραστεί. Μπορείτε να δείξετε την κούρασή σας και να δείτε πώς αντιδρά σ’ αυτήν πριν φτάσετε στο σημείο να χωρίσετε.

Π.χ.: Να του εξηγήσετε άμεσα πως η σχέση σας δε τραβάει άλλο αν συνεχίσει να νιώθει πως όλα πάνε καλά και να μη προσπαθεί. Πως η σεξουαλική σας ζωή έχει φτωχύνει εξ’ αιτίας αυτού του πράγματος και πως δε τον θέλετε ερωτικά τόσο πια.

Αφήστε του ένα χρόνο αντίδρασης πριν περάσετε στο επόμενο βήμα. Είναι σημαντικό να μη βιαστείτε γιατί έτσι θα δώσετε χρόνο και στον εαυτό σας να δει και να επεξεργαστεί πράγματα που λόγω της κούρασης ίσως τα είχατε ξεχάσει και με βεβιασμένες κινήσεις μπορεί να μετανιώσετε.

Σχετικά άρθρα