Μου φέρεται άσχημα, θέλω να χωρίσω, αλλά φοβάμαι μην το μετανιώσω…

Είμαι 24 ετών. Εδώ και 6,5 χρόνια είμαι σε σχέση με τον Γ., 25 ετών. Είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη σχέση. Έρωτας από το σχολείο. Γενικά η σχέση μας ποτέ δεν ήταν αυτή που λέμε «ιδανική». Περνάμε καλά, αλλά έχουμε πολλές αντιφάσεις και τσακωμούς. Κάθε φορά που μου έλεγε να χωρίσουμε, μετά από λίγο ήμασταν μαζί. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε ξεκινήσει να μιλάμε για συγκατοίκηση, πράγμα που με έκανε να πιεστώ ψυχολογικά διότι φοβάμαι να μπω σε αυτή τη φάση. Θέλει να μείνουμε για αρχή κοντά στους δικούς του, πράγμα που με έβγαλε από τα νερά μου εντελώς. Φοβάμαι να μείνω μαζί του γιατί πάντα μου φωνάζει και με μειώνει. Θέλει πάντα να τον ρωτάω τι θα κάνω, αν θα αγοράσω κάτι με τα λεφτά που δουλεύω.

Μέσα σε όλα αυτά, εκεί που δουλεύω, έρχεται ένα παιδί πολύ μεγαλύτερος από μένα. Με έχει γοητεύσει η παρουσία του σε τέτοιο βαθμό που νιώθω ότι θέλω να χωρίσω για να είμαι μαζί του και από την άλλη φοβάμαι ότι αν χωρίσω, θα το μετανιώσω. Δεν είναι ωραίος, απλά με έχει κάνει να θέλω να χωρίσω, να πάρω ανάσα, να ζήσω μαζί του. Είμαι πολύ μπερδεμένη δεν ξέρω τι να κάνω. Όλα είναι μπερδεμένα στο μυαλό μου. Δεν ξέρω τι με ενοχλεί, ούτε τι να κάνω. Είμαι πολύ πιεσμένη.

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Ακούγονται πολύ σημαντικά χρόνια της ζωής σας που έχετε μοιραστεί με τον σύντροφό σας. Επίσης, όμως, φαίνεται πως υπάρχουν τριβές και καταστάσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διότι έχουν ως αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε όλα όσα περιγράφετε και εσείς στο μήνυμά σας.

Η κάθε απόφαση για τη ζωή σας είναι δική σας, αλλά αυτό που θα σας πρότεινα είναι να σκεφτείτε καλά τι νιώθετε και τι θα θέλατε για τη ζωή σας και να ακολουθήσετε το συναίσθημά σας.

Εάν αισθάνεστε δυσάρεστα καθώς και συναισθήματα όπως «πίεση» και στεναχώρια, θα σας πρότεινα να σκεφτείτε και να αποφασίσετε μέσα σας τι θα θέλατε ώστε να νιώσετε εσείς καλά.

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν μια ωραία ευκαιρία, μιας και βιώνετε μια αρκετά έντονη και στρεσογόνα κατάσταση να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό που θα θέλατε εσείς, για να συζητήσετε περισσότερο και να δείτε περισσότερα δικά σας στοιχεία και τι μπορεί να σημαίνει για εσάς όλη αυτή η κατάσταση, μιας και είναι αρκετά σύνθετη και περίπλοκη.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα