Ο Στέφανος Κορκολής μελοποιεί Καβάφη στο ΚΠΙΣΝ

«Θα ‘θελα αυτή τη μνήμη να την πω»: μελοποιημένη ποίηση και στιγμιότυπα της ζωής του μεγάλου ποιητή.

Στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), o Στέφανος Κορκολής συμπράττει με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και παρουσιάζει το νέο μουσικό του έργο με συμφωνικά και μελοποιημένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, τη Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 20:30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Εμπνευσμένο από τον Κ.Π. Καβάφη, το «Θα ‘θελα αυτή τη μνήμη να την πω» περιλαμβάνει μελοποιημένη ποίηση και στιγμιότυπα της ζωής του ποιητή αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα της τέχνης. Το έργο, αφού παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με μεγάλη επιτυχία στην Όπερα του Καΐρου και στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο των Καβαφείων 2017, έρχεται τώρα στο ΚΠΙΣΝ, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, για ένα μουσικό-ποιητικό ταξίδι, με την ερμηνεία της Σοφίας Μανουσάκη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ιωακείμ Μπαλτσαβιά.

Συμμετέχουν, η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ υπό τη διεύθυνση του Κωστή Κωνσταντάρα και η παιδική χορωδία Δήμου Παπάγου-Χολαργού, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Μάσκα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο http://snfcc.org, η οποία θα ξεκινήσει στις 17 Απριλίου.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία: Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 20:30

Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος ελεύθερη

Τοποθεσία: Κεντρική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ

Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα