Τον έχω απατήσει και ο έρωτας έχει τελειώσει. Θέλω να τον αφήσω, αλλά…

Είμαι σε μια σχέση εδώ και χρόνια. Το θέμα είναι ότι νομίζω ότι μου έχει περάσει ο ερωτάς μου για εκείνον, βασικά έχει περάσει σίγουρα. Με το ζόρι θα κάνω σεξ μαζί του, όταν πάει να με ακουμπήσει, τραβιέμαι. Αλλά όταν είμαστε έξω ή μόνοι ή με παρέα περνάω πολύ ωραία. Όταν φτάνω στο κομμάτι του σεξ κομπλάρω. Σε αυτό έχω να προσθέσω ότι ίσως φταίει ότι τον έχω απατήσει ήδη δύο φορές στο παρελθόν και δεν ένιωσα ιδιαίτερες τύψεις διότι ήταν κάτι που έκανα και πραγματικά ένιωσα ότι το ήθελα. Πριν μερικούς μήνες ήρθε σπίτι μου να δώσουμε λόγο χωρίς εγώ να το ξέρω. Το ήξεραν και οι δύο οικογένειες και ήταν τρισευτυχισμένοι όλοι γιατί τον λατρεύουν. Εγώ δεν ήθελα κάτι τέτοιο τώρα γιατί δεν είμαι καθόλου σίγουρη αν θέλω να προχωρήσω μαζί του. Αλλά δεν μπόρεσα να κάνω και διαφορετικά, εκείνη την ώρα δεν μου έδωσαν περιθώρια. Πλέον σκέφτομαι ότι δεν του αξίζει όλο αυτό γιατί εγώ πιστεύω θα το ξανακάνω και είναι κρίμα. Θέλω να τον αφήσω να προχωρήσει, του ζήτησα ήδη λίγο χρόνο για να σκεφτώ, αλλά ήταν αφορμή πιστεύω γιατί έχω πάρει ήδη τις αποφάσεις μου. Ξέρω ότι οι γονείς μου θα με κατακρίνουν άσχημα και πονάω πολύ γι’ αυτό. Είχα σκεφτεί οικογένεια και παιδιά και μια τρισευτυχισμένη ζωή με αυτόν τον άνθρωπο και τώρα φοβάμαι γιατί δεν θέλω να προχωρήσει κι άλλο και να συμβιβάζομαι μια ζωή. Θέλω  να τον ερωτευτώ ξανά και να ζήσω μαζί του. Σκέφτομαι ότι είμαι έτσι σαν προσωπικότητα και θα τα κάνω και αργότερα στον επόμενο…

Στο ερώτημα απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός:

Φαίνεται πως οι δικοί σας εκτιμούν τον φίλο σας και αυτό επηρεάζει και τη δική σας εκτίμηση γι’ αυτόν. Φαίνεται επίσης να καταλαβαίνετε πως δε θα ζήσουν αυτοί μαζί του, αλλά εσείς κι αυτό κάπως σας βάζει σε σκέψεις, εφόσον οι δύο σας περνάτε διαφορετικά απ’ ό,τι περνάτε όταν είστε με περισσότερα άτομα.

Ο έρωτας πάντα περνάει. Το θέμα είναι στο διάστημα που διαρκεί να κάνετε ό,τι μπορείτε για να μετατραπεί σε μια σχέση πιο δυνατή από την απλή σεξουαλική έλξη και τον αλληλοθαυμασμό που προκύπτει απ’ την εικόνα. Είναι σαφές από τις δραστηριότητες εκτός σχέσης που αναπτύξατε ότι δεν είστε έτοιμη για δέσμευση μ’ αυτόν τον άνθρωπο.

Αν θέλετε να σταματήσει το παρασκήνιο και το άγχος που αυτό επιφέρει, η λύση είναι να κάνετε μια ειλικρινή κουβέντα γύρω απ’ αυτό εξηγώντας τη θέση σας. Ένα σχετικό ανάγνωσμα για το τί θέλουμε και το τί τελικά κάνουμε έχει γράψει ο ψυχολόγος Γιώργος Πιντέρης στις εκδόσεις Ψυχογιός: «Άλλα θέλω κι άλλα κάνω». Σας προτείνω να το διαβάσετε.

Σχετικά άρθρα