Ζήλεια: «Έχω διαλυθεί! Ο σύντροφός μου φλερτάρει μέσω Facebook»

Έχω σχέση με έναν άνδρα 33 χρονών. Τον Αύγουστο θα κλείσουμε 3 χρόνια. Η σχέση μας είναι εξ αποστάσεως λόγω της δουλειάς του, αλλά είμαστε μαζί σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, περνάμε υπέροχα, δεν έχει τεθεί ποτέ ζήτημα  ζήλειας για τρίτο πρόσωπο αφού νιώθουμε ότι βρήκαμε αυτό που ψάχναμε.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, μπήκα και σε πειρασμό να κοιτάξω το κινητό του, πράγμα που ποτέ δεν είχα κάνει έως τότε. Ο λόγος ήταν ότι παρατήρησα να κάνει επίμονα like σε μια κοπέλα. Διαπίστωσα ότι είχε στείλει μηνύματα στο Facebook σε μια άγνωστη κοπέλα και της ευχόταν για τα γενέθλιά της. Κατάλαβα ότι αυτός της είχε κάνει αίτημα φιλίας και like στις φωτογραφίες της. Με αφορμή λοιπόν τα γενέθλια, της έστειλε μήνυμα κι εκείνη ευχαρίστησε ευγενικά και μετά τίποτα άλλο.

Μετά απ’ αυτό, ενώ δεν είδα κάποια άλλη απάντηση από μέρους του (γενικά είναι πολύ ευγενικός και καθόλου επιθετικός με «βρώμικο» φλερτ), πληγώθηκα και αναρωτιέμαι γιατί έκανε αίτημα φιλίας, γιατί κάνει likes και γιατί ευχήθηκε αφού έχει βρει τον άνθρωπό του, όπως λέει.

Πληγώθηκα γιατί με τον ίδιο τρόπο γνωριστήκαμε κι εμείς: αίτημα φιλίας, like, ευχή στα γενέθλιά μου και τώρα αναρωτιέμαι και κάνω στενάχωρες σκέψεις για το πού θα φτάσει.

Ακούγεται παιδιάστικο, αλλά πραγματικά πληγώθηκα και μόνο για τον τρόπο που της έγραψε – όπως γράφει σε μένα. Σκέπτομαι και τον χωρισμό, δεν μπορώ να μπω στο τριπάκι να ξανακοιτάξω το κινητό να δω τι γίνεται. Δεν το έχω κάνει ποτέ, το έκανα και τα χέρια μου έτρεμαν. Από τότε έχω παγώσει μέσα μου πολύ, δεν θέλω ούτε σεξουαλική επαφή μαζί του.  Ειλικρινά δεν ξέρω…

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ειρήνη Χατζησωτηράκη:

Καταλαβαίνω από αυτά που γράφετε την ένταση που μπορεί να έχετε και τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί και που τις περισσότερες φορές δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο να αντιδράσει κάποιος με σύνεση και καθαρό μυαλό.

Πρώτα απ’ όλα, δώστε χρόνο στον εαυτό σας να βάλει σε μια σειρά τις πληροφορίες που δέχτηκε και να επεξεργαστεί όλα αυτά συναισθήματα που ήρθαν στην επιφάνεια.

Στη συνέχεια μιλήστε ανοιχτά στο σύντροφό σας για το συμβάν αυτό με σκοπό όχι να ζητήσετε εξηγήσεις αλλά να μάθετε τι συμβαίνει ώστε να είναι ξεκάθαρο μέσα σας τι έχει συμβεί και με βάση αυτό το γνώμονα να ακολουθήσετε το ένστικτο σας και να αποφασίσετε τι θα κάνετε.

Δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία σύγκρισης ή δημιουργίας σεναρίων για το άλλο πρόσωπο, γιατί απλά είναι όλα υποθέσεις μέχρι να ξεκαθαρίσετε και καλό θα ήταν να μην μπλέξετε τρίτους είτε από το φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον, το θέμα αφορά τη σχέσης σας άρα εσάς τους δυο.

Ειρήνη Χατζησωτηράκη
Ψυχολόγος-Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Θεραπεία ζεύγους-οικογένειας
Τηλ. επικοινωνίας: 6973548377
https://www.facebook.com/eirinixatzisotirakipsychotherapy

Σχετικά άρθρα