«Περνάμε καλά, αλλά έχουμε σχέση;»

Εδώ και 2 μήνες βγαίνω με έναν από τη σχολή μου, περνάμε πολύ καλά μαζί και έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Από την πρώτη εβδομάδα της γνωριμίας μας μου έκανε μια συζήτηση γιατί αισθανόταν προβληματισμένος, όπως μου εξήγησε, για το αν θα μπορεί να είναι αφοσιωμένος σε εμένα μιας και δεν με βλέπει μόνο για το σεξ και νοιάζεται για ‘μένα πραγματικά.

Όπως μου εξήγησε είχε μείνει πολύ καιρό μόνος του, κάνοντας μόνο περιστασιακές γνωριμίες και όλο αυτό του φάνηκε ξαφνικό. Η στάση του ήταν πολύ ξεκάθαρη και ο ίδιος είναι πολύ ειλικρινής μαζί μου.

Έχουμε καθημερινή επικοινωνία, μου δίνει αναφορά πάντα για το πού είναι και τι κάνει  χωρίς να του το ζητήσω, πάντα με ρωτάει αν περνάω καλά μαζί του και δείχνει ότι νοιάζεται πραγματικά για μένα.

Δεν με κάνει να νιώθω ανασφάλεια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού έχουμε μια τέτοια σχέση δεν μου έχει πει ότι θέλει να είμαστε μαζί ή τουλάχιστον δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. Μήπως νιώθει ανασφάλεια ακόμα για τον αν θα μπορεί να δεθεί μαζί μου; Παρόλα αυτά ο τρόπος που λειτουργεί, δείχνει ότι με θεωρεί κοπέλα του.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια Σοφία Κουφοπούλου:

Αναρωτιέμαι εάν θα μπορούσατε εσείς να ξεκινήσετε μία συζήτηση, όπου θα εκφράσετε τα δικά σας συναισθήματα και θα μιλήσετε ανοιχτά για όσα σκέφτεστε.

Εφόσον νιώθετε ασφάλεια μαζί του και είναι ειλικρινής μαζί σας μέχρι στιγμής, η κουβέντα θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τη σχέση που έχετε μεταξύ σας.

Μην ξεχνάτε όμως ότι κάποιες φορές πέφτουμε στην παγίδα των λέξεων, ενώ σημασία έχουν τα συναισθήματα και πώς νιώθετε μέσα σε αυτή τη σχέση που προσπαθείτε να δημιουργήσετε. Τολμήστε να μιλήσετε με τον άνθρωπο σας και αυτό θα βοηθήσει και τους δύο.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889
http://drasipsyhis.gr

Σχετικά άρθρα