Παντρεύομαι τον παιδικό μου έρωτα. Μόνο αυτόν τον άντρα θα γνωρίσω στη ζωή μου;

Σε ένα μήνα παντρεύομαι. Με τον σύντροφό μου είμαστε 9 χρόνια μαζί, από τότε που ήμασταν ακόμη παιδιά. Έχουμε τις διαφορές μας ως χαρακτήρες, σκεφτόμαστε εντελώς διαφορετικά. Υπήρχαν λίγοι ενδοιασμοί από μένα όσο πλησίαζε ο καιρός για τον γάμο, όσον αφόρα το αν θα είμαστε ευτυχισμένοι ή πώς θα κάνουμε μια οικογένεια αφού είμαστε τόσο διαφορετικοί.

Τον τελευταίο καιρό μπήκε στη ζωή μου ένας άλλος άντρας. Έχουμε μια διάφορα ηλικίας, αλλά επικοινωνούμε πολύ, σκεφτόμαστε το ίδιο και συμπληρώνει ο ένας τη σκέψη του αλλού. Απάτησα τον σύντροφό μου με αυτόν τον άντρα 1,5 μήνα πριν τον γάμο.

Δεν ξέρω αν τον έχω ερωτευτεί ή εάν υπέκυψα στη γοητεία του. Μου έχει εξομολογηθεί ότι είναι ερωτευμένος και θέλει να είναι μαζί μου, μας χωρίζουν όμως πολλά. Έχει παιδιά και μου έχει πει ότι δεν θέλει άλλα. Εγώ στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν θέλω οικογένεια, άλλα αν στο μέλλον θελήσω;

Και τι να κάνω να επιλέξω τον άντρα που θα μου προσφέρει οικογένεια και παιδιά ή τον άντρα που θα μου χαρίσει μονό τον εαυτό του. Τώρα δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Να χωρίσω γιατί απάτησα το σύντροφό μου. Δεν είναι σωστό να ξεκινώ μια ζωή με ένα άντρα που τον έχω απατήσει;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Βρίσκεστε σε ένα μεγάλο δίλημμα το οποίο νομίζω επιχειρείτε να το λύσετε με τη λογική. Ζυγίζετε τα υπέρ και τα κατά κάθε σχέσης και πάλι δεν μπορείτε να καταλήξετε σε κάποια απόφαση που να σας ικανοποιεί.

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι μερικές αποφάσεις στη ζωή μας δεν μπορούμε να τις πάρουμε βασιζόμενοι μόνο στη λογική. Το με ποιον άνθρωπο διαλέγουμε να μοιραστούμε την ζωή μας είναι μία από αυτές.

Το ξεκίνημα μίας οικογένειας θα πρέπει να έχει αφετηρία την αγάπη και την εκτίμηση για τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας. Η ερώτηση λοιπόν δεν είναι το αν θέλετε οικογένεια και παιδιά, αλλά το αν τα θέλετε όλα αυτά με τον σύντροφο που έχετε δίπλα σας.

Με τον σύντροφο σας μπορεί να σας χωρίζουν πολλά, αλλά υποθέτω ότι σας ενώνουν άλλα τόσα μιας και είστε μαζί 9 χρόνια. Το ότι είστε μαζί τόσο καιρό, και ειδικά το ότι είστε μαζί από παιδιά είναι λογικό να δημιουργεί αμφιβολίες και απορία για το αν «υπάρχει κάτι άλλο εκεί έξω». Η ύπαρξη του τρίτου ανθρώπου στη σχέση οφείλεται εν μέρει σε αυτή την απορία.

Αυτή τη περίοδο όμως θα πρέπει να επικεντρωθείτε στο θέμα του γάμου σας. Προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη τις σκέψεις σας για τον άλλο άντρα και σκεφτείτε το αν θέλετε να συνεχίσετε με τον σύντροφο σας. Πως νιώθετε για αυτόν; Είναι κάτι που θέλετε στη ζωή σας; Μπορείτε να φανταστείτε να είστε μαζί για πάντα; Θα είστε ευτυχισμένη;

Σε έναν ιδανικό κόσμο, χωρίς οικογένειες στις οποίες θα πρέπει να δώσετε λογαριασμό, θα σας πρότεινα να κάνετε ένα διάλειμμα από τη σχέση σας, έτσι ώστε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να αποφασίσετε τι θέλετε. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας δώσω πιο συγκεκριμένη απάντηση, αλλά όπως σας έχω ήδη αναφέρει, η απόφαση αυτή αφορά στη δική σας ευτυχία και θα πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου μια απόφαση που έχετε πάρει εσείς.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο!

 

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

Σχετικά άρθρα