Με άφησε για μια άλλη και τώρα ξαναχτυπά την πόρτα μου. Να ελπίζω;

Ο πρώην μου με άφησε με άσχημο τρόπο για μία άλλη. Μου είπε ότι την ερωτεύτηκε. Ενώ δεν τον ενόχλησα, με πήρε τηλέφωνο μετά από καιρό και βρεθήκαμε. Μετά χάθηκε ξανά. Έμαθα ότι είναι ακόμα με την άλλη.  Ύστερα από πολύ καιρό με ξαναπήρε, χωρίς να τον έχω ενοχλήσει. Δε του είπα ούτε «ναι», ούτε «όχι» στην πρότασή του να βρεθούμε. Ήθελα να «παίξω».

Μετά από λίγες μέρες εμφανίστηκε σπίτι γιατί νόμιζε ότι κάτι είπα στην κοπέλα του για το τηλεφώνημα που μου έκανε και με απείλησε. Ήμουν εκτός εαυτού και για πρώτη φορά του επιτέθηκα λέγοντας του ότι με προσβάλει.

Δέκα μέρες τώρα δε με έχει πλησιάσει. Γιατί να τα κάνει όλα αυτά; Τέσσερα χρόνια ήμασταν μαζί. Τι θέλει από μένα; Μου είπε ότι είναι ερωτευμένος με την άλλη όταν το ρώτησα. Τι σόι έρωτας είναι αυτός; Εγώ ήμουν πάντα εκεί για αυτόν. Θα με ξαναπροσεγγίσει; Φοβάται ότι ηχογραφώ τις κλήσεις μου είπε.

Στο ερώτημα απαντά η κλινική ψυχολόγος Νάσια Σκαμπαρδώνη:

Αγαπητή αναγνώστρια,

τα ερωτήματά σας είναι τα εξής: «Γιατί τα κάνει αυτά;» ο πρώην σύντροφός σας, «Αν είναι ερωτευμένος με την άλλη γυναίκα;» και «Αν θα σας ξαναπροσεγγίσει;». Σε αυτά δε μπορώ να σας απαντήσω δυστυχώς, γιατί δεν είναι δυνατόν να γνωρίζω τι μπορεί να σκέφτεται ο άνθρωπος αυτός, άρα θα πρέπει να κάνουμε εικασίες που καθόλου δεν θα εξυπηρετήσουν στην προκειμένη φάση.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι τι σκέφτεστε εσείς, τι θέλετε εσείς και τι κάνετε εσείς σε αυτήν την περίπτωση. Καταρχάς, μπορείτε εσείς η ίδια να τον ρωτήσετε ξεκάθαρα τι είναι αυτό που περιμένει από σας και σε δεύτερο χρόνο αποφασίστε τι θέλετε εσείς από εκείνον.

Αυτό που δείχνει ο ίδιος με τη συμπεριφορά του είναι πως αμφιταλαντεύεται σε παρελθόν και παρόν, αλλά το θέμα είναι εσείς μπορείτε και θέλετε να αναλάβετε αυτόν τον καινούργιο ρόλο τον οποίο σας έχει δώσει;

Επικοινωνήστε εσείς μαζί του όταν δείτε μέσα σας και αποφασίσετε εσείς τι ρόλο θα θέλατε να του δώσετε στη δική σας ζωή, σύμφωνα με τα δεδομένα και θέστε τα όρια σας ξεκάθαρα αν δεν σας ικανοποιεί αυτή η κατάσταση.

Το να επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι τι θέση δίνουμε στον κάθε άνθρωπο στη ζωή μας ανάλογα με το τι μας προσφέρει, κι αν μας καλύπτει, σχετίζεται με την συναισθηματική μας ωριμότητα. Αν εκείνος δεν είναι αρκετά συναισθηματικά ώριμος, δείξτε του εσείς  τον τρόπο, χωρίς να σας αποσυντονίζει και να σας αποπροσανατολίζει από αυτά που απαιτείτε και χρειάζεστε εσείς για να είστε ισορροπημένη.

Νάσια Σκαμπαρδώνη
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια
Διαταραχές άγχους
[email protected]
694 – 4606204
Στρατηγού Μακρυγιάννη 36 και 25ης Μαρτίου, Γέρακας, Αθήνα, 153 44

Σχετικά άρθρα