Τρίτο πρόσωπο: «Ο σύντροφός μου θέλει να δεχτώ την ερωμένη του»

Είχα σχέση μ’ έναν συνομήλικό μου εδώ και τέσσερα χρόνια. Πριν από λίγο καιρό μπήκε μία άλλη γυναίκα στη ζωή του. Τώρα, μου ζητά να δεχτώ αυτό το γεγονός. Να κρατήσουμε τη σχέση μας με κεντρικό άξονα την άλλη γυναίκα, γιατί όπως μου είπε μας αγαπάει και τις δυο. Τι να κάνω; Πονάω πολύ.

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Φιλοπούλου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όπως αναφέρει ένας Άγγλος ποιητής «όλα επιτρέπονται στον έρωτα και στον πόλεμο». Όλα; Όλα όσα επιτρέπουμε και θέλουμε εμείς. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να δεχτούν μία τέτοια κατάσταση – όπως ο σύντροφος σας για παράδειγμα. Υπάρχουν και άλλοι που δεν το αντέχουν – όπως εσείς. Το τι κάνει ο καθένας στην ερωτική του ζωή είναι θέμα προσωπικού γούστου αλλά και δικών του αξιών.

Ο σύντροφος σας έχει κάθε ελευθερία και δικαίωμα να αγαπάει όσες γυναίκες θέλει και μπορεί. Όμως έχετε και εσείς δικαίωμα να θέλετε να είστε η μοναδική γυναίκα σε μία σχέση. Να είστε εσείς ο κεντρικός και μοναδικός άξονας για κάποιον. Το ότι υποφέρετε από αυτή την κατάσταση μου δίνει να καταλάβω πως έχετε πληγωθεί από την στάση του και πως μάλλον δεν θα μπορέσετε να βγείτε αλώβητη από μία τριαδική σχέση.

Αν επιλέξετε να μείνετε με αυτούς τους όρους, ναι μεν θα «έχετε» το σύντροφο σας, αλλά θα δεχτεί τρομερό πλήγμα η ψυχολογία σας. Το ερώτημα λοιπόν στο οποίο καλείστε να δώσετε απάντηση είναι το εξής: «Αξίζει να δεχτώ μία κατάσταση που θα με κάνει να αμφιβάλλω για την αξία μου ως γυναίκα και ως άνθρωπο»; Και θα σας θέσω και εγώ ένα έξτρα ερώτημα: γιατί πιστεύετε πως δεν αξίζετε να είστε εσείς η πρώτη και μόνη επιλογή για κάποιον;

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: facebook.com/dimitraefilopoulou

Σχετικά άρθρα