Η 21χρονη Μαριλένα ρωτά

Ο σύντροφός μου είναι αλκοολικός. Πώς μπορώ να τον βοηθήσω;

Ο σύντροφός μου όταν βγαίνουμε δεν σταματά να πίνει μέχρι που γίνεται πολύ θυμωμένος και νευριάζει και εγώ θυμώνω. Είναι 25 χρόνων και δεν ξέρω τι να κάνω για να το κόψει. Αφού λόγω αυτού σκέφτομαι να χωρίσω. Δεν μπορώ να τον βλέπω έτσι. Δεν μπορώ!

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Σας ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμα. Αρχικά να αναφέρω πως το θέμα του αλκοολισμού είναι πολύ σημαντικό και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Σ’ ένα πρώτο επίπεδο ενδεχομένως να κάνατε μια συζήτηση με τον σύντροφό σας περιγράφοντας του το πώς νιώθετε και μιλώντας του ειλικρινά για ό,τι έχετε να του πείτε.

Επιπλέον, θα ήταν απαραίτητο εάν θεωρείτε πως η κατανάλωση αλκοόλ είναι συχνή και σε μεγάλο βαθμό, να τον συμβουλεύσετε να επισκεφτεί έναν ειδικό ψυχικής υγείας ή και κάποια δομή συγκεκριμένη που να αφορά άτομα με θέματα γύρω από την κατανάλωση αλκοόλ.

Αυτό θα ήταν το καλύτερο και για εσάς και για εκείνον, καθώς τα ξεσπάσματα θυμού δείχνουν τον βαθμό σοβαρότητας του προβλήματος που αναφέρετε.

Τέλος, εάν νιώθετε την ανάγκη μπορείτε να συμβουλευτείτε και εσείς έναν ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να διαχειριστείτε το δικό σας συναίσθημα και βίωμα.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
aggelikikavallieratoy@gmail.com
www.aggelikikavallieratou.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X