Μπορεί να επιβιώσει μία σχέση μετά τη γυναικεία απιστία;

Έχω χωρίσει με την γυναίκα μου μετά από 11 χρόνια. Έχουμε 2 παιδιά, 6 και 2 χρονών. Η πρώτη απόπειρα χωρισμού έγινε πριν 3 χρόνια. Πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί. Μετά τα ξαναβρήκαμε και ήρθε και το δεύτερο παιδί. Εκείνη βέβαια λέει όμως ότι ήθελε ήδη να με χωρίσει πριν έρθει το δεύτερο παιδί. Τελικά χωρίσαμε τώρα το 2018.

Ενώ η σχέση μας δεν ήταν καλή – δηλαδή λίγο σεξ και αδιαφορία και παράπονα, όπως «Δεν είμαι ευτυχισμένη»,  ξαφνικά εμφανίστηκε ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο το θεωρούσε ή μάλλον τον αποκαλούσε «φίλο». Αυτός κατάλαβε ότι η γυναίκα δεν είναι καλά και χώθηκε ανάμεσα. Στο τέλος έκαναν σχέση. Εξακολουθούσε να τον παρουσιάζει σαν φίλο, μέχρι τη στιγμή που την άκουσα στο τηλέφωνο να λέει σε μια φίλη της ότι είναι γκόμενος της. Από κει και πέρα αρχίσαμε φασαρίες και καυγάδες και φτάσαμε στο διαζύγιο, το οποίο το ζήτησε εκείνη.

Η σχέση μας τώρα είναι εντελώς ουδέτερη και μιλάμε μόνο για τα παιδιά αλλά και κάπου-κάπου σαν φίλοι. Όχι όμως για τα προσωπικά μας. Λέει ότι πλέον δεν υπάρχουν συναισθήματα, αλλά μερικές φορές λέει ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Έχω ακόμα δεν την ξεπέρασα. Τι πρέπει να κάνω;

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρία Σκαρλάτου:

Αγαπητέ φίλε,

τα τρίτα πρόσωπα δεν εμφανίζονται ξαφνικά χωρίς λόγο. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου το ένα μέλος του ζευγαριού απιστεί συστηματικά. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το τρίτο πρόσωπο εμφανίζεται όταν η σχέση δεν είναι καλή και δημιουργείτε κενός χώρος.  Η σχέση σας απ’ ότι αναφέρεται είχε τα 3 τελευταία χρόνια προβλήματα. Η άλλη πλευρά ήταν αυτή που δήλωνε ότι δεν είναι ευτυχισμένη. Εσείς ήσασταν ευτυχισμένος μαζί της;  Η’ η συνήθεια υπερίσχυε για σας, νιώθατε ασφάλεια αλλά δεν προσπαθούσατε κιόλας για το καλύτερο;

Θα σας συμβούλευα να προσπαθήσετε να δείτε πιο ρεαλιστικά την κατάσταση. Η σχέση είχε προβλήματα και γι αυτό χωρίσατε: δεν ήσασταν ευτυχισμένος, υπήρχαν φασαρίες και καυγάδες, η κατάσταση αυτή είχε χρονίσει χωρίς να αλλάζει κάτι. Όποιος και να ζήτησε το διαζύγιο η σχέση είχε χαθεί προ πολλού.  Ανθρώπινο το να νιώθετε ότι δεν την έχετε ξεπεράσει. Τα γεγονότα όμως δεν σας δίνουν πολλές ελπίδες  για να είστε μαζί και καλά. Τουλάχιστον για την ώρα. Άρα η μόνη επιλογή που έχετε αυτή τη στιγμή είναι να κοιτάξετε μπροστά τη δική σας ζωή. Να πενθήσετε για την απώλεια αλλά να συνεχίσετε.

Μαρία Σκαρλάτου
Ψυχολόγος
6945916860
http://mariaskarlatou.blogspot.gr

Σχετικά άρθρα