Σχέση με καθηγητή: Με έκανε να τον ερωτευτώ και τώρα δεν θέλει να με δει μπροστά του

Ο άνθρωπος που με ενδιαφέρει, είναι δεσμευμένος αλλά πριν από κάποια χρόνια δημιούργησε παράλληλη, ερωτική σχέση μαζί μου, λέγοντας μου πως είμαι η γυναίκα του, πως μαζί μου περνάει πολύ όμορφα και ότι εκείνη δεν τη θέλει. Εγώ στη σχέση μας, δεν τον καταπίεζα. Αλλά του έδειχνα πολλή αγάπη και πολύ συναίσθημα. Δεν μου έδωσε να καταλάβω ότι με θέλει μόνο για το σεξ. Στην πορεία και μετά από έναν χρόνο με παράτησε. Τον συνάντησα και μου είπε πως ό,τι ζήσαμε ήταν λάθος. Άλλαξε τον αριθμό του και είπε στη γυναίκα, που ήταν μαζί, πως εγώ του την έπεφτα ενώ εκείνος ξεκίνησε παράλληλη σχέση μαζί μου και ήταν και καθηγητής μου στο Λύκειο και εγώ τότε ανήλικη.

Υπάρχει περίπτωση αυτός ο άνθρωπος να ένιωσε κάτι παραπάνω από έλξη για εμένα; Έμοιαζε ερωτευμένος μαζί μου και ήθελε συνέχεια να με συναντάει. Χωρίς απαραίτητα να το κάνουμε. Ήθελε να του κρατάω το χέρι και να τον ηρεμώ. Να τον στηρίζω, να τον συμβουλεύω. Να αγκαλιαζόμαστε. Ήταν πολύ τρυφερός μαζί μου. Και ομολογώ πως δεν σκέφτηκα στιγμή να τον προδώσω ή να τον εγκαταλείψω. Ενώ όμως εγώ ήμουν σωστή απέναντι του εκείνος μετά από ένα χρόνο άρχισε να φέρεται παράξενα.

Μετά με εγκατέλειψε. Τώρα πρόσφατα, έστειλα την κολλητή μου στο σχολείο όπου δουλεύει για να του πει πως τον αγαπάω και να με πάρει τηλέφωνο έστω και με απόκρυψη για να με κάνει χαρούμενη. Γύρισε και μας αποκάλεσε και τις δύο πόρνες. Δεν καταλαβαίνω. Με αγάπησε; Με ερωτεύτηκε; Τι νιώθει αυτός ο άνθρωπος; Νιώθει καταρχάς; Γιατί ένας άνθρωπος με στρωμένη ζωή να μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο;

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ:

Είστε ένα νέο κορίτσι με μία ερωτική εμπειρία που σας πλήγωσε πολύ. Ένας άνθρωπος κατά αρκετά χρόνια μεγαλύτερος σας, πιο έμπειρος από τη ζωή και τις σχέσεις που ξέρει πολύ καλά τι θέλει και πως να διαχειριστεί μία σχέση με μία μικρότερη του, ανήλικη κοπέλα και μαθήτρια του, που σημαίνει ότι μπορεί να υπήρχε και από μεριάς του μια μορφή εξουσίας πάνω σας. Τα λόγια ενός ανθρώπου είναι λόγια και όταν αυτά δε συμβαδίζουν με τις πράξεις του τότε αυτό σημαίνει ότι τα λόγια δεν είναι αληθινά.

Δεν είμαι σε θέση να αμφισβητήσω αυτά που σας έλεγε ότι ένιωθε για εσάς, όπως και αυτά που λέτε για τη σύντροφο του, όμως αυτό που καταλαβαίνω από τα δικά σας λεγόμενα είναι ότι άλλα έλεγε για τη σχέση που είχε και άλλα τελικά έκανε. Αν δεν επιθυμούσε την άλλη γυναίκα με την οποία είχε σχέση μαζί της τότε γιατί ήταν και είναι μαζί της; Ακόμα κι αν δεν ένιωθε τόσο βαθιά συναισθήματα για εκείνην όσο αυτά που έλεγε ότι νιώθει για εσάς, υπάρχει κάτι άλλο που τον κρατάει σε αυτή τη σχέση, διαφορετικά θα είχε χωρίσει και πολύ πιθανόν να ήσασταν μαζί.

Μία κοπέλα στην ηλικία σας, ερωτευμένη, μπορεί πολύ εύκολα να βρει εξηγήσεις και δικαιολογίες για ένα άνθρωπο που δεν φέρθηκε σωστά. Αυτό συμβαίνει γιατί το συναίσθημα σας και η ανάγκη σας να συντηρήσετε πάση θυσία κάτι τόσο για εσάς όμορφο στη ζωή σας είναι μεγαλύτερη από το να αντικρύσετε την αλήθεια όπως ο ίδιος τώρα πια σας παρουσιάζει. Με τη στάση του και τα λόγια του στην φίλη σας έδειξε ότι δεν επιθυμεί να είστε στη ζωή του αλλά και με το να σας υποβιβάσει και να χρησιμοποιήσει άσχημους χαρακτηρισμούς για εσάς προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να σας απομακρύνει για τα καλά. Όπως φαντάζεστε είναι κοινωνικά κατακριτέο για έναν καθηγητή να έχει σχέση με μία ανήλικη μαθήτρια του, καθώς επίσης απαγορευτικό και δια νόμου. Δε θα ήθελε σε καμία περίπτωση ο άνθρωπος αυτός να διαρρεύσει μία τέτοια φήμη για το άτομο του στο εργασιακό του περιβάλλον, αλλά και στα μάτια της συντρόφου του και γι’ αυτό φρόντισε με κάθε τρόπο να «φορτώσει» την ευθύνη σε εσάς, κάτι που είναι εξαιρετικά άνανδρο από μέρους του, ειδικά όταν πρόκειται για μία ανήλικη κοπέλα όπως εσείς.

Η συμβουλή μου είναι να μην αφήσετε άλλο χρόνο να περάσει έχοντας στο μυαλό σας αυτόν τον άντρα που έχει αποφασίσει για τα καλά να μην σας έχει στη ζωή του και το εξέφρασε ξεκάθαρα με το μήνυμα που σας έστειλε μέσω της φίλης σας. Είσαστε ένα πολύ νέο κορίτσι με όλη τη ζωντάνια και την σπίθα να προχωρήσετε παρακάτω και να ερωτευθείτε ξανά ζώντας όμορφες στιγμές με έναν άντρα που επιθυμεί εσάς και καμία άλλη στη ζωή του.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

Σχετικά άρθρα