Πρόβλημα επικοινωνίας: Νιώθω ότι ο σύντροφός μου δεν με υπολογίζει!

Υπάρχουν διάφορα θέματα με τον φίλο μου… Γενικά, αν θέλει να αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα του, δεν με ενημερώνει πάντα έγκαιρα. Υποτίθεται θα βρισκόμαστε και χάνεται. Μετά έχει πάντα μία δικαιολογία. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη, δεν τον κόβω για τέτοιο άτομο. Από την αρχή της σχέσης μας έχει ένα θέμα με το τηλέφωνο και δεν με ενημερώνει. Ποια είναι η γνώμη σας;

Υ.Γ. Έχει βελτιωθεί αλλά το κάνει ακόμα συχνά.

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Αντιλαμβάνομαι πως αυτό που περιγράφετε είναι μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που σας ενοχλεί. Έχετε κάνει κάποια συζήτηση γι’ αυτό και αν ναι ποια είναι η θέση του; Είναι σημαντικό να ακούσετε και τη δική του εκδοχή. Παρόλ’ αυτά θα σας πρότεινα μια επικοινωνία πιο ανοιχτή όπου να εκφράσετε καθαρά αυτό που αισθάνεστε, χωρίς να κατηγορείτε τον άλλον, αλλά περισσότερο μιλώντας για εσάς. Αυτός είναι ένας τρόπος να μας ακούσει καλύτερα ο συνομιλητής μας, διότι διαφορετικά όταν «κατηγορούμε» τον άλλον, προσπαθεί να «αμυνθεί» και δεν μας ακούει.

Προσπαθήστε λοιπόν να κάνετε μια συζήτηση, με στόχο να βρεθεί μια λύση συμβιβαστική που να νιώθετε καλά με αυτή και οι δύο. Εάν εξακολουθείτε να προβληματίζεστε ή και δυσκολεύεστε, θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτείτε κάποιον ψυχολόγο ώστε να δείτε πιο αναλυτικά κάποια πράγματα που αφορούν εσάς αλλά και τη σχέση σας.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε θα είμαι στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστώ!

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα